Valašskomeziříčští senioři vědí, že 60 a víc neznamená nic

20.09.2019 18:09

V září odstartoval ve Valašském Meziříčí už 11. ročník aktivizačního programu 60 a víc neznamená nic. Až do konce prosince jsou pro 131 místních seniorů připraveny pohybové aktivity a přednášky.

Valašskomeziříčští senioři vědí, že 60 a víc neznamená nic
Foto: Redakce
Popisek: Náměstí ve Valašském Meziříčí

Oblíbený aktivizační program si klade mimo jiné za cíl, udržet seniory aktivní a v dobré kondici. „Pro účastníky jsou připraveny pohybové programy zahrnující plavání, posilovnu s fitness trenérem, cvičení, turistiku, severskou chůzi s holemi – nordic walking a kurzy jógy. Senioři si mohou každý měsíc libovolně zkombinovat čtyři pohybové aktivity,“ přiblížila Alena Střítezská z oddělení rozvoje valašskomeziříčské radnice.

Program však není jen o pohybu, ale také o vzdělávání. „Letošní ročník proto zahájila přednáškou o reflexní terapii Radka Dvořáková v Komunitním centru,“ pokračovala Alena Střítezská a doplnila: „Jen o dva dny později vyrazila třicítka seniorů na první nordic walkingovou trasu kolem řeky Bečvy. Sedmikilometrový výšlap zakončili ve venkovní posilně. Zde už na ně čekal trenér, který jim vysvětlil, jak si na strojích zacvičit a co udělat pro své zdraví.“

Program je spolufinancován z Programu na podporu sociálně zdravotních aktivit Zlínského kraje a projektu Zdravé město Valašské Meziříčí a MA21.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

22:28 Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

Jako každý rok ocenil Zlínský kraj pracovníky ve školství. Mezi patnácti oceněnými z celého kraje by…