Varnsdorf: Po bývalé ubytovně v Lounské ulici vznikl park, plný zeleně

21.11.2019 18:46

Demolice bývalé ubytovny trvala pouhé tři dny a k zemi šla přesně před rokem začátkem listopadu.

Varnsdorf: Po bývalé ubytovně v Lounské ulici vznikl park, plný zeleně
Foto: varnsdorf.cz
Popisek: Varnsdorf

Odstranění objektu vyšlo na necelé dva miliony korun, přičemž pětaosmdesát procent výdajů pokryla získaná dotace z Ministerstva pro místní rozvoj. Podmínkou dotačního titulu ale bylo následné vybudování oddychové zóny – například v podobě parku.

Letos v září proběhly terénní úpravy následované založením trávníku a výsadbou zeleně. Výsadba byla navržena tak, aby obsahovala dlouhověké dřeviny, které budou časem tvořit základní kostru parku, dále menší středněvěké a jako doplnění byla navržena výsadba kvetoucích stromů a keřů. Mezi sedmnácti vysázenými stromy nalezneme např. buk lesní, muchovník Lamarckův, javor červený, dub letní či jírovec pleťový. Vysázeno bylo také osmnáct keřů různých druhů a vznikly tzv. záhony.

Do budoucna se uvažuje o umístění městského mobiliáře v podobě laviček a odpadkových košů, případně vybudování několika herních prvků. Revitalizaci plochy o rozloze 2,5 tisíce m2 financovalo město Varnsdorf z městského rozpočtu v celkové výši tři sta sedmdesát tisíc korun včetně DPH.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…