Ve Frýdlantě pokračuje stavba stezky pro cyklisty a pěší v ulici Bělíkova

28.08.2021 18:04

Od poloviny června probíhá v ulici Bělíkova stavba stezky pro cyklisty a pěší. V následujících měsících se stavba rozšíří i na část ulice Zámecká. Hotová má být stezka koncem listopadu.

Ve Frýdlantě pokračuje stavba stezky pro cyklisty a pěší v ulici Bělíkova
Foto: wikipedia
Popisek: Frýdlant

Stezka, která vznikla díky MAS Frýdlantsko z.s., má výrazně zlepšit bezpečnost chodců a cyklistů na těchto poměrně frekventovaných silnicích. Celkem má přijít i s přeložkou elektřiny, která ale nebude hrazena z dotace, na zhruba 6 a půl milionu korun. Městu se na akci podařilo získat v květnu dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu ve výši 5 201 843,38 korun.

Stezka povede od garáží u Střelnice kolem Střední školy hospodářské a lesnické a navazovat bude na již fungující dráhu pro in-line bruslení nad touto školou. „Stezka pro cyklisty a chodce bude koncipována jako smíšená stezka a bude vyznačená svislým a vodorovným dopravním značením. Bude dlouhá 693 metrů, a jak už bylo zmíněno, povede podél částí ulic Bělíkova a Zámecká. Bude samozřejmě osazena lampami veřejného osvětlení,“ říká Dana Kiliánová, pověřená vedením investičního oddělení Městského úřadu Frýdlant.

Projekt „Stezka pro cyklisty a chodce ul. Bělíkova – ul. Zámecká, Frýdlant“ má registrační číslo CZ.06.4.59/0.0/0.0/16_038/0015385. Žádost o dotaci byla podána do Integrovaného operačního programu, specifického cíle 4.1, v rámci 53. výzvy ŘO IROP „Udržitelná doprava – integrované projekty CLLD“ a v rámci 6. výzvy MAS Frýdlantsko, opatření integrované strategie: 1.1.2 Dopravní dostupnost /BEZPEČNÉ CESTY.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…