Vedení města podniká konkrétní kroky pro zvýšení bezpečnosti v Mladé Boleslavi

22.12.2018 17:59

Jedním z kroků, které by měly pomoci zvýšit bezpečnost ve městě, je navýšení rizikového příplatku policistům na Mladoboleslavsku, k němuž dojde od 1. ledna příštího roku.

Vedení města podniká konkrétní kroky pro zvýšení bezpečnosti v Mladé Boleslavi
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

"Jelikož na zvýšení bezpečnosti ve městě spolupracujeme na všech úrovních včetně spolupráce s ministerstvem vnitra, jsem rád, že navýšení tohoto příplatku mohu potvrdit. Došlo k němu rozkazem policejního prezidenta a díky tomu se tak vyrovná příplatku v přípražských okresech," uvedl náměstek primátora Robin Povšík. Kromě toho také dojde k zřízení nového oddělení cizinecké policie, vzniknout by mělo v první polovině roku 2019.

Cizinecká policie bude mít díky tomu mnohem větší možnosti a více příležitostí kontrolovat agenturní personál. Náměstek Povšík informoval rovněž o tom, že na začátku příštího roku by se měla Mladá Boleslav opět dohodnout na spolupráci se zahraničními policisty. "Měli by zde být na delší dobu a zejména musí intenzivněji pracovat právě ve spolupráci s cizineckou policií. Řešili jsme ale i další možnosti, jak navýšit počet policistů v Mladé Boleslavi, což si samozřejmě vyžádá i určité náklady ze strany města a promítne se to do rozpočtu," uvedl.

Dodal také, že z jeho pohledu by významnou část nákladů, které si tato opatření vyžádají, měly nést primárně firmy, které tuto situaci v regionu způsobují, ať už jde o personální agentury nebo dodavatelské firmy, které agenturní zaměstnance najímají. "Čerpají odsud obrovské množství peněz, ale nic sem zpátky nevrací. To se musí změnit a již jsem podnikl určité kroky včetně zahájení jednání s personálními agenturami, aby k tomu došlo," upřesnil.

Z ohledem na bezpečnost obyvatel města je podle něj nutné podívat se koncepčnějším způsobem i na kamerový systém města, který je v některých lokalitách stále nedostatečný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Souhrnnou rozpočtovou rezervu města posílí 231 milionů korun

10:29 Hradec Králové: Souhrnnou rozpočtovou rezervu města posílí 231 milionů korun

Z loňského finančního vypořádání rozpočtu města má Hradec Králové přebytek volných zdrojů více než 2…