Velké Meziříčí: Nová cyklostezka propojí Měřín s Velkým Meziříčím

01.12.2020 17:57

Myšlenka téměř dvanáctikilometrové cyklostezky, která by kopírovala trasu dálnice z Měřína přes Stráneckou Zhoř do Meziříčí, vznikla v roce 2008.

Velké Meziříčí: Nová cyklostezka propojí Měřín s Velkým Meziříčím
Foto: Velké Meziříčí
Popisek: Velké Meziříčí

Právě mezi těmito městy by měla vyrůst stezka pro cyklisty, která by mohla rozšířit možnosti pro ty, co se raději dopravují do práce na kole nebo je pro ně cykloturistika oblíbeným způsobem trávení volného času.

Vyhledávací studie cyklistické stezky D1 Měřín - Velké Meziříčí - Velká Bíteš byla zpracována v roce 2008, proto musela projít aktualizací do současné katastrální podoby. Její původně navrhovaná trasa však nebyla nikdy realizována.

Významným impulzem k znovuobnovení vybudování stavby byla návštěva místostarosty Měřína Ing. Jaroslava Pazdery a starosty Stránecké Zhoře Luboše Krejčího na zasedání velkomeziříčských zastupitelů loni v září. Nyní má město k dispozici dokumentaci potřebnou pro vydání územního rozhodnutí. Poté bude následovat majetkoprávní příprava, během které zaměstnanci správy městského majetku a bytů budou oslovovat majitele dotčených pozemků s žádostí o jejich odkup.

Cyklotrasa kolem dopravně velmi vytížené silnice II/602 má za cíl využít potenciál rozmanité krajiny a zajímavých kulturně-historických památek. Trasa z měřínského náměstí, okolo obce Pustina, přes Blízkovský potok, po novém cyklochodníku ve Stránecké Zhoři, kolem skladu společnosti Lidl, podél Lavičského potoka a rybníků Lalůvky povede až k soutoku řek Balinky a Oslavy ve Velkém Meziříčí. Její nedílnou součástí bude také místo pro posezení, odpočinek a dokonce i osvěžení v rybníku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

22:28 Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

V nedávné době byly dokončeny dvě územní studie, které stanovují rozsah a způsob zástavby na plochác…