Velký Týnec si připomíná Masarykovu návštěvu

19.09.2020 11:07

Vrch Hradisko u Velkého Týnce si dnes znovu připomene návštěvu prezidenta Tomáše Garrigua Masaryka, který sem zavítal na podzim roku 1921.

Velký Týnec si připomíná Masarykovu návštěvu
Foto: Facebook
Popisek: Velký Týnec

Akce pořádaná obcí Velký Týnec ve spolupráci s dalšími partnery se koná již řadu let. Hosté při ní položí kytice ke zdejší mohyle obětem světových válek a připomenou si myšlenky muže, který stál u zrodu samostatného Československa. Loni poprvé se součástí setkání stalo také Malé Masarykovo branně-poznávací kolečko. V tomto závodu, který se letos zopakuje, soutěží o ceny děti do 12 let. Program doplní prezentace výzbroje a bojového umění Armády České republiky. Příchozí budou mít možnost opéct si špekáčky a ochutnat další občerstvení.

Setkání na Hradisku u Velkého Týnce začne v sobotu 19. září ve 14 hodin. Na její přípravě se podílí obec, armáda zastoupená 72. mechanizovaným praporem generálmajora Josefa Buršíka, Iniciativa pro podporu vypálených obcí a Masarykova demokratická akademie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Česká pošta a magistrát otevřely první třípřepážkovou poštu Partner

11:17 Brno: Česká pošta a magistrát otevřely první třípřepážkovou poštu Partner

V Brně v Orlí ulici byla slavnostně otevřena první třípřepážková pošta Partner v České republice. Pr…