Velký sál otrokovické Besedy byl slavnostně otevřen

14.12.2011 21:22

Bára Basiková a trio La Gioia se pod taktovkou moderátora Petra Rychlého postarali o výjimečný slavnostní program, kterým byl zahájen provoz v novém velkém sále Otrokovické BESEDY.

Velký sál otrokovické Besedy byl slavnostně otevřen
Foto: panoramio.com
Popisek: Otrokovice

Moderně vybavený velký sál doplní dosud využívané prostory a poslouží k pořádání různorodých akcí. S celkovými náklady ve výši 40 milionů korun představuje jednu z největších investic města. „Navazujeme na práci našich předchůdců ve vedení města. Projekty, které byly úspěšné při získání dotace z Regionálního operačního programu Střední Morava v minulém volebním období, se snažíme dovést do úspěšného konce tak, aby sloužili svému účelu. Jedním z nich je i výstavba nového sálu v Otrokovické BESEDĚ. Naše město je centrem nejen sportovního, ale také kulturního života regionu Otrokovicka. Doposud zde ale chyběl vnitřní prostor pro shromáždění velkého počtu lidí, kteří se sem přijdou bavit na některou z kulturních akcí či pracovat a vzdělávat se v rámci kongresů, konferencí či školení," přiblížil otrokovický místostarosta Milan Plesar. Využití sálu k různým účelům umožňuje multifunkční vybavení. Ideální podmínky pro kulturní akce, módní přehlídky i koncerty skýtá nové stavitelné pódium o šířce 18 a hloubce 8 metrů. Vynikající akustiku zajišťuje uspořádání sálu včetně jeho podhledů a příček. O dobrý zvuk se postará špičkové zařízení se zesilovači a reproduktory značky MEYERSOUND. Pět velkých reproduktorů tvořící hlavní sestavu, doplňují menší, umístěné pod balkony po bocích sálu i v přísálí. Černá ergonomicky tvarovaná čalouněná křesla umožní pohodlné sezení pro 500 osob. Také zázemí je kvalitně vybaveno pro strávení příjemných chvil všech, kdo kulturní zařízení navštíví. Posezení s občerstvením je možné u dvou barů v přísálí, které tvoří vhodné prostory pro pořádání výstav. Samozřejmostí jsou prostory pro účinkující i šatny pro diváky.

„Nový velký sál splňuje všechny požadavky dnešní doby. Moderní vzhled i špičková technika umožňují pořádání nejrůznějších akcí, proto věříme, že si najde své místo v konkurenci jiných kulturních zařízení a jeho návštěvníci se sem budou vždy rádi vracet. Diváci se v budoucnu mohou těšit na pestrou paletu programů, přes koncerty, divadla a jiná představení souborů domácích, celorepublikově známých i mezinárodních. Rekonstrukcí velkého sálu Otrokovice získaly tolik potřebné reprezentativní prostory, které budeme využívat také pro pořádání významných městských akcí. Přeji si, aby sál dobře sloužil lidem, byl pro ně místem odpočinku i poznání, vnášel do jejich životů radost prostřednictvím připravovaných programů," uvedl starosta města Otrokovice Jaroslav Budek s tím, že v budoucnu se mohou návštěvníci těšit na Věru Špinarovou, Václava Neckáře, Jarka Nohavicu, bratry Ebenovy či skupinu PEHA. Milovníci divadla jistě ocení proslulé Rychlé šípy Slováckého divadla či Procházkovy Fatální bratry.

Další zprávy z Otrokovic čtěte ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: otrokovice.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Protidrogová prevence jinak. Do města přijel Revolution train

13:37 Hustopeče: Protidrogová prevence jinak. Do města přijel Revolution train

Od roku 2016 brázdí koleje v Česku, Slovensku a Německu 165 metrů dlouhý obrněný kolos, který ve čtv…