Veřejná zeleň města Brna bude odebírat energii z obnovitelných zdrojů

12.08.2020 14:07

Město Brno se zavázalo snižovat emise skleníkových plynů a postupně přijímá opatření, která k tomu vedou. Jedním z dalších kroků je větší využívání energie z obnovitelných zdrojů. První městskou organizací, která bude tento druh energie čerpat, je Veřejná zeleň města Brna.

Veřejná zeleň města Brna bude odebírat energii z obnovitelných zdrojů
Foto: Brno-stred.cz
Popisek: Nová radnice v Brně

„Na zasedání Rady města Brna jsme souhlasili s nákupem elektřiny z obnovitelných zdrojů pro Veřejnou zeleň města Brna, a to na období od začátku roku 2021 do konce roku 2023. Vzhledem k tomu, že město nakupuje elektřinu centralizovaně, odsouhlasili jsme dodatek ke smlouvě, která opravňuje město k uzavírání obchodů na komoditní burze PXE. Do budoucna předpokládáme, že bude zelenou energii odebírat čím dál víc městských organizací,“ uvedl 1. náměstek primátorky Petr Hladík.

Město Brno zajišťuje energie nejen pro sebe, ale pro 112 sdružených odběratelů. Těmi jsou městské části, příspěvkové organizace, městské obchodní společnosti a Městská policie Brno.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…