Vimperk: Urnový háj se dočká nového kabátu

05.07.2020 15:55

Počátkem roku 2020 jsme se rozhodli zahájit zadávací řízení stavební zakázky „Revitalizace zpevněných ploch v areálu urnového háje ve Vimperku – I. etapa“.

Vimperk: Urnový háj se dočká nového kabátu
Foto: Vimperk.cz
Popisek: Vimperk

S přihlédnutím k záměru zahájení realizace zakázky v roce 2020 a množství vyčleněných finančních prostředků v rozpočtu města na rok 2020 byla zakázka rozdělena do dvou etap (I. etapa - realizace r. 2020, II. etapa – realizace r. 2021). Realizace obou částí by měla být rozvržena vždy do měsíců květen - červenec daného roku.

Předmětem veřejné zakázky budou stavební práce související s provedením rekonstrukce zpevněných ploch a nových rozvodů veřejného osvětlení v areálu urnového háje. Prostor urnového háje je součástí městské památkové zóny.

Zpevněné komunikace budou mít nový povrch z kamenných žulových odseků s orámováním z kamenných žulových kostek. Architektonické řešení bude respektovat funkční požadavky, okolní terén, a již realizované plochy v sousedním areálu hřbitova. Plochy budou pojížděny jak běžnou technikou pro údržbu, tak vozy svážející odpad z kontejnerů. Nové zpevněné plochy budou převážně respektovat plochy stávající, budou částečně zmenšeny, v jižní části před kostelem bude plocha zvětšena a upravena s ohledem na požadavky provozovatele. Tato plocha musí umožňovat příjezd pohřebních vozů.

V rámci soutěže byla úspěšná stavební společnost VKB stavby, s.r.o. Celková podaná nabídka představuje náklady ve výši 4.269.000,- Kč. Náklady na realizaci I. etapy stavby, s jejíž realizací je počítáno letos činí 2.522.000,-Kč.

V letošním roce dojde k revitalizaci ploch jižně od kostela a kaple směrem k hlavnímu jižnímu vstupu, dále pak východní část k místu s kontejnery, včetně kruhové plochy kolem odběru vody. V této části jsou řešeny především zpevněné plochy a to v místech stávajících zpevněných ploch.

V roce 2021 dojde k revitalizaci zbývajících ploch v areálu a to především v severní části. Plochy budou navazovat na již revitalizovanou část. Součástí bude i nová kamenná vyrovnávací zeď v západní části ukončena kamennými deskami. Dále budou odstraněny stávající betonová schodiště a nahrazena kamennými. Opravena bude i stávající kamenná zeď.

Areál urnového háje se nachází na ploše cca 3.515 m2. Revitalizované zpevněné plochy představují plochu cca 940 m2. Součástí I. etapy bude kompletně řešeno i veřejné osvětlení areálu a založení kabelů pro nasvícení Kostela sv. Bartoloměje.

Věříme, že konečný výsledek důstojně přispěje k vylepšení těchto míst pro poslední odpočinek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Česká pošta a magistrát otevřely první třípřepážkovou poštu Partner

11:17 Brno: Česká pošta a magistrát otevřely první třípřepážkovou poštu Partner

V Brně v Orlí ulici byla slavnostně otevřena první třípřepážková pošta Partner v České republice. Pr…