Vinařských Litoměřic se zúčastní vinaři z 15 zemí, šampiónem je Rulandské bílé z Bzence

12.06.2021 6:32

19. ročník Vinařských Litoměřic bude z jednoho hlediska rekordní. Svá vína totiž na výstavu přihlásili vinaři z 15 zemí, což je nejvíc v historii. Do soutěže pak celkem 114 vinařů a vinařství poslalo 657 soutěžních vzorků.

Vinařských Litoměřic se zúčastní vinaři z 15 zemí, šampiónem je Rulandské bílé z Bzence
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Letošní Vinařské Litoměřice se uskuteční 25. (13 – 21.30 h) – 26. června (10 – 19 h) v Kulturním a konferenčním centru a přilehlých prostorách Hradu Litoměřice. Ochutnat budete moci vína ze Slovenska, Francie, Rakouska, Rumunska, Německa, Itálie, Španělska, Bosny a Herzegoviny, Makedonie, Kosova, Libanonu, Chile, USA, Austrálie a samozřejmě z Česka.

Záštitu nad výstavou a účast v čestném předsednictvu každoročně přebírá řada významných osobností. „Výstava má celostátní ohlas a zaujala řadu vinařů z Čech i ze zahraničí, kteří se účastní jak soutěže vín, tak výstavy samotné. Jedná se o jednu z největších vinných akcí na území ČR a zároveň největší výstavu českých vín,“ sdělil Pavel Kacerovský, ředitel Vinařských Litoměřic.

Slavnostní zahájení se uskuteční v první den akce od 15 hodin. Ceremoniál s předáním ocenění vítězům soutěže pak od 17 hodin. O doprovodný program se postará cimbálová muzika Slovácko s Jožkou Šmukařem. Vstupné na každý den je 250 korun a v ceně je degustační sklenička. Organizátorem výstavy je tradičně společnost Ortopedické centrum s.r.o. ve spolupráci s Cechem českých vinařů a městem Litoměřice.

Ve středu 2. června proběhla soutěž vín v hotelu Koliba. Šampiónem Vinařských Litoměřic 2021 se stalo Rulandské bílé 2018 VOC z Chateau Bzenec, druhé skončilo Cuvée Johann W 2014 jakostní víno známkové ze Zámeckého vinařství Johann W z Třebívlic a třetí Hibernal 2020 výběr z hroznů z Rodinného vinařství Turzík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

16:14 Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

Praha, Brno, Bratislava a nyní i Otrokovice mají kvalitní veřejný elektrický kontaktní gril. Novinku…