Vinařských Litoměřic se zúčastní vinaři z 15 zemí, šampiónem je Rulandské bílé z Bzence

12.06.2021 6:32

19. ročník Vinařských Litoměřic bude z jednoho hlediska rekordní. Svá vína totiž na výstavu přihlásili vinaři z 15 zemí, což je nejvíc v historii. Do soutěže pak celkem 114 vinařů a vinařství poslalo 657 soutěžních vzorků.

Vinařských Litoměřic se zúčastní vinaři z 15 zemí, šampiónem je Rulandské bílé z Bzence
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Letošní Vinařské Litoměřice se uskuteční 25. (13 – 21.30 h) – 26. června (10 – 19 h) v Kulturním a konferenčním centru a přilehlých prostorách Hradu Litoměřice. Ochutnat budete moci vína ze Slovenska, Francie, Rakouska, Rumunska, Německa, Itálie, Španělska, Bosny a Herzegoviny, Makedonie, Kosova, Libanonu, Chile, USA, Austrálie a samozřejmě z Česka.

Záštitu nad výstavou a účast v čestném předsednictvu každoročně přebírá řada významných osobností. „Výstava má celostátní ohlas a zaujala řadu vinařů z Čech i ze zahraničí, kteří se účastní jak soutěže vín, tak výstavy samotné. Jedná se o jednu z největších vinných akcí na území ČR a zároveň největší výstavu českých vín,“ sdělil Pavel Kacerovský, ředitel Vinařských Litoměřic.

Slavnostní zahájení se uskuteční v první den akce od 15 hodin. Ceremoniál s předáním ocenění vítězům soutěže pak od 17 hodin. O doprovodný program se postará cimbálová muzika Slovácko s Jožkou Šmukařem. Vstupné na každý den je 250 korun a v ceně je degustační sklenička. Organizátorem výstavy je tradičně společnost Ortopedické centrum s.r.o. ve spolupráci s Cechem českých vinařů a městem Litoměřice.

Ve středu 2. června proběhla soutěž vín v hotelu Koliba. Šampiónem Vinařských Litoměřic 2021 se stalo Rulandské bílé 2018 VOC z Chateau Bzenec, druhé skončilo Cuvée Johann W 2014 jakostní víno známkové ze Zámeckého vinařství Johann W z Třebívlic a třetí Hibernal 2020 výběr z hroznů z Rodinného vinařství Turzík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…