Vodňany: Život s autismem může být snazší

15.07.2019 13:07

Možná právě Vy se nyní potýkáte s nesnázemi Vaší ratolesti, kdy má Váš syn či dcera obtíže v sociálním kontaktu (nedokáže navázat kontakt s vrstevníky, nechápe emoce lidí okolo sebe, neorientuje se běžných situacích).

Vodňany: Život s autismem může být snazší
Foto: vodnany.eu
Popisek: Vodňany

Stejně tak je možné, že patříte mezi ty rodiče, jejichž dítko hůře komunikuje, což se může projevovat tím, že používá pouze gesta či velmi omezený slovní projev a působí, jako by vás vůbec nevnímalo nebo si nevíte rady s jeho minimální představivostí, která má za následek zhoršenou orientaci v prostředí či potíže s plánováním a rozhodováním se.

Bohužel výše uvedené prožívají každý den u nás ve Vodňanech rodiče každého zhruba 80. narozeného dítěte a mnohdy se setkávají s nepochopením ze strany svého okolí.

Pak právě Vám mohou pomoci odborníci z organizace APLA Jižní Čechy, jejichž posláním je aktivně podporovat lidi s autismem a jejich rodiny k životu v jejich přirozeném prostředí poskytováním odborných služeb a předáváním speciálních metod práce.

Pokud i Vás trápí podobné záležitosti, neváhejte se obrátit na odbor sociálních věcí, zdravotnictví a školství Městského úřadu ve Vodňanech, kde s Vámi rádi probereme možné formy pomoci nebo můžete kontaktovat přímo odborné poradenské pracoviště APLA Jižní Čechy, z.ú. ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

19:06 Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

V lesním terénu vrchu Háj byla nedávno dokončena stavba sedm kilometrů dlouhé přírodní trasy pro vyz…