Vsetín: Camino slaví deset let

17.09.2019 7:35

Charita Vsetín a její služba Camino sociální rehabilitace letos slaví jubileum 10 let od zahájení činnosti. Pravidelnou aktivitou služby je i vzdělávací a osvětová činnost nazvaná Dny duševního zdraví, která se uskuteční taktéž podesáté.

Vsetín: Camino slaví deset let
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Pracovníci Camina připravují společně s uživateli služby expozici rozvoje služby a historie Dnů duševního zdraví ve Vsetíně. Pozvání přijala také řada zajímavých hostů a přednášejících, s jejichž pomocí je pro studenty, širokou i odbornou veřejnost přichystán poutavý program. Cílem letošního ročníku je dát nahlédnout účastníkům „pod pokličku“, jak se ve službě Camino psychosociální rehabilitace pracuje.

„Jedno desetiletí máme za sebou, bylo charakteristické především objevováním a nastavováním systému a práce. Dnes jsme služba stabilní s praxí ověřenými postupy. Každá pracovní pozice má své místo v týmu a je obsazena pracovníky, kteří jsou znalí ve své specializaci,“ říká vedoucí služby Camino sociální rehabilitace Zdeňka Chytilová.

Co jí řízenou organizaci v budoucnu čeká, je především zapojení do Reformy psychiatrické péče a s ní spojené změny a vznik nových sociálně-zdravotních služeb. „Rozšiřujeme možnosti podpory pro naše uživatele, zaměřujeme se na zaměstnávání a využívání tréninkového pracoviště. Reagujeme také na zvyšující se požadavky na terénní práci, podporu v přirozeném prostředí uživatelů a plynulý přechod do domácího prostředí po dlouhodobé hospitalizaci,“ vysvětluje Chytilová.

Program dnů duševního zdraví najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…