Vsetín: Hrát na novém hřišti si budou i děti ze Sychrova

05.04.2018 16:45

Dalším z dětských hřišť, které v letošním roce čeká rekonstrukce, je hřiště v sídlišti Sychrov za domem č. p. 108 – 109. Jeho modernizace, jejíž součástí bude i osazení nových herních prvků, přijde město na přibližně dva miliony korun bez DPH.

Vsetín: Hrát na novém hřišti si budou i děti ze Sychrova
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Především pro menší děti slouží nyní hřiště za panelovým domem č. p. 108 – 109. I na něm se už ale podepsal zub času a radnice se jej proto rozhodla zrekonstruovat. Původní mobiliář včetně herních prvků bude demontován a zpět se vrátí pouze nedávno instalované pískoviště z douglaskových hranolů. Odstraněna bude také původní zámková dlažba a dopadové plochy z velkoformátové pryžové dlažby včetně betonových obrubníků a dřevěná obruba pískoviště.

„Nově je projektantem navrženo osazení moderních herních prvků. Kromě stávajícího pískoviště s krycí plachtou to bude kruhové houpadlo, kolotoč, dále herní věž s lanovým výstupem, šikmým výstupem, lezeckou stěnou s chyty, lanovou pavučinou, skluzavkou a skrýší. Dalším novým prvkem bude pružinové houpadlo,“ přiblížil vybavení hřiště starosta Jiří Růžička.

Nebude samozřejmě chybět ani nový mobiliář v podobě laviček a odpadkového koše. Okolí herních prvků bude opatřeno pružnou pryžovou dopadovou vrstvou, kolem pískoviště se počítá se zpevněnou plochou ze zámkové dlažby. Celé hřiště ochrání dřevěné hrazení z akátové kulatiny o výšce 650 milimetrů, horní část bude chráněna gabionovou předstěnou.

„Předpokládáme, že stavební práce by mohly být zahájeny na konci dubna a s jejich dokončením počítáme na konci srpna,“ uzavřel starosta Růžička.

Radnice plánuje i další úpravy dětských hřišť. V současné době se projekčně připravuje rekonstrukce dětského hřiště na Hrbové v ulici Na Výšině, které by měly využívat jak malé děti, tak i děti školou povinné. Jeho součástí bude skluzavka ve svahu, síťový kolotoč, dvojhoupačka, pískoviště, ale i posezení s ohništěm. S realizací se předběžně počítá ještě letos.

Projektanti pracují také na projektu rekonstrukce hřiště mezi domy č. p. 1813 a 1814 na Jiráskově ulici. Zde by již příští rok mělo vzniknout dětské hřiště se síťovou pyramidou a také sportovní hřiště pro míčové hry.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Přesun pečovatelské služby pod sociální služby přinesl pozitivní změny

16:14 Kroměříž: Přesun pečovatelské služby pod sociální služby přinesl pozitivní změny

Pečovatelská služba Kroměříž je od letošního roku součástí příspěvkové organizace města Sociální slu…