Vsetín: Jeden svět láká na debaty s desítkou hostů

04.04.2018 17:35

Festival Jeden svět Vsetín představí od 10. do 13. dubna vedle nejlepších snímků nejen o lidských právech také deset hostů. Ti budou po každém z uvedených filmů debatovat s publikem o jejich filmovém zážitku i problémech a výzvách dnešní společnosti, na které chce festival upozornit.

Vsetín: Jeden svět láká na debaty s desítkou hostů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Na čtyřech projekčních místech – v Masarykově veřejné knihovně, klubu Tři opice, rodinném a mateřském centru i bývalém kině ve vsetínském Besedním domě – se tak bude mluvit o soudobých konfliktech, militarizaci společnosti, výzvách ve vzdělávání nebo ekologii.

“Publikum se může těšit na ředitele nejvyhledávanější vsetínské základky Michala Molka a propagátora domácího vzdělávání Františka Částka,” představuje koordinátor festivalu David Kopecký dvojici, která bude v úterý 10. 4. debatovat po filmu Rebelská střední v Berlíně.

“Anna Millerová z iniciativy Be Sea zase bude ve středu 11. dubna po filmu Azurová mluvit o tom, jak zachránit oceány pomocí umění. Policejní komisař a preventista Vladislav Malcharczik vystoupí jako host ve čtvrtek 12. dubna po projekci snímku Policejní síla a hned po něm přijede režisér filmu Až přijde válka Jan Gebert, který jej dovezl až na letošní Berlinale,” uvádí další debatéry Kopecký.

Festival se vrací po deseti letech

“Závěrečný den festivalu pátek 13. dubna zase bude patřit netradiční projekci pro nevidomé, po které můžete debatovat s Ludmilou Pavelkovou o možnostech zaměstnávání lidí s postižením. Závěrečná projekce bude patřit snímku Mečiar a diskusi o současné situaci na Slovensku s politologem Lukášem Osvaldem,” přiblížuje dramaturgii festivalu Kopecký.

Festival Jeden svět se na Vsetín vrací po deseti letech. Vedle projekcí pro veřejnost zapojí také přes pět set studentů v rámci školních projekcí v kině Vatra, které je partnerem festivalu. Vstupenky je možné pořídit na místě, dopolední a odpolední projekce vyjdou na 40 korun, večerní na korun 70. Pořadatelem je humanitární a rozvojová organizace Člověk v tísni a spolek Vsetínské fórum.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…