Vsetín: Nejen potřeby seniorů sleduje komunitní plán sociálních služeb

01.02.2019 17:31

Město Vsetín společně s dalšími jednatřiceti okolními obcemi pokračuje na přípravě aktualizace Komunitního plánu sociálních služeb a péče. Cílem projektu je zjistit, jaké sociální služby obyvatelé regionu potřebují, a následně dosáhnout optimálního pokrytí území Vsetínska sociálními službami v dostatečné kapacitě i dobré kvalitě.

Vsetín: Nejen potřeby seniorů sleduje komunitní plán sociálních služeb
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Plán sociálních služeb měl Vsetín zpracován již v minulosti, avšak vzhledem k tomu, že potřeby obyvatel se mění, je nutné je zjišťovat opakovaně.

„Město Vsetín získalo na tvorbu nového plánu dotaci ve výši 1,58 milionu korun, z rozpočtu dofinancovalo pouhých 80 tisíc korun. Máme již první výsledky analýz, kde se objevují požadavky, jak například na zvýšení kapacity lůžek v domovech pro seniory, navýšení kapacit služeb poskytovaných v domácím prostředí na straně obcí, tedy občanů, tak i potřeba nastavení víceletého financování na straně poskytovatelů,“ sděluje informace z analýz místostarostka Simona Hlaváčová.

Výsledkem dvouletého snažení účastníků projektu bude kromě nového plánu také Katalog poskytovatelů sociálních služeb a informační leták „Síť pomoci v ORP Vsetín“. Tyto přehledné materiály budou sloužit obyvatelům k rychlé orientaci a zkontaktování potřebné služby, čímž dojde k zajištění pomoci v nepříznivé životní situaci. Vše by mělo být hotovo do konce roku 2019

„Město Vsetín, jako realizátor projektu průběžně spolupracuje s Krajským úřadem Zlínského kraje na tvorbě Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb ve Zlínském kraji, do něhož budou informace ze „vsetínského“ plánu zařazeny,“ informuje koordinátorka komunitního plánu Martina Ďulíková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.