Vsetín: O příležitostech města hlasoval rekordní počet občanů

29.07.2018 19:12

Zvýšení finančních prostředků pro sociální služby ve Vsetíně, rozšíření sítě cyklostezek s propojením na Rokytnici, Horní Lideč a Rybníky či vybudování nového útulku pro zvířata, hotelu a cvičiště. To jsou vítězné podněty obyvatel Vsetína, kteří se zúčastnili veřejného hlasování s názvem Top 10 problémů a příležitostí města.

Vsetín: O příležitostech města hlasoval rekordní počet občanů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Tuto akci každoročně pořádá vsetínská radnice s cílem zapojit veřejnost do rozhodování ve Vsetíně. Na červnové akci více než sto padesát účastníků pojmenovalo přes sto příležitostí, následným hlasováním účastníci zvolili prvních deset příležitostí, které se zveřejnily na webových stránkách města Vsetína. Do pátku dvacátého července probíhalo online hlasování o konečnou podobu top desítky.

„Hlasování se zúčastnil rekordní počet lidí za posledních pět let. Bylo jich více než tisíc pět set, sdělila Simona Hlaváčová s tím, že „Skokanem letošního roku se stalo téma zajištění dlouhodobého financování sociálních služeb a souvisejících aktivit, které získalo 454 hlasů, ze sedmého místa se toto téma dostalo na místo první. Dále následoval námět na rozšíření sítě cyklostezek s jejich propojením například s Rokytnicí, Horní Lidčí a Rybníky a na třetím místě se umístil požadavek vybudování nového útulku pro zvířata, hotelu a cvičiště,“ doplnila informace místostarostka Simona Hlaváčová.

Jako každý rok, online forma hlasování přinesla další nové podněty, kterých bylo přes sto. „Patřila k nim například žádost o zajištění dalších lůžek v domovech pro seniory, zprovoznění bývalého železničního mostu přes Bečvu od polikliniky směrem k Albertu pro jízdu na kole, výstavbu sportovní haly, řešení hluku z koncertů v centru města, dohled nad dodržováním zákazu jízdy na koních po stezkách ve městě, vybudování další parkovací plochy, zřízení rezidenčních stání ve městě a hodnotnější ocenění dárců krve,“ vyjmenovala vedoucí odboru školství a kultury Andrea Frňková, pod který patří projekt Místní Agendy 21 a Zdravé město.

Zbývající podněty nezapadnou a vsetínská radnice se všemi bude zabývat a hledat jejich vhodné řešení.

Konečné pořadí TOP 10 včetně počtu hlasů:

1) Zajistit dlouhodobé financování sociálních služeb a souvisejících aktivit
454

2) Rozšířit sítě cyklostezek – propojení např. Rokytnice, Horní Lideč, Rybníky
397

3) Vybudovat nový útulek pro zvířata, hotel a cvičiště
302

4) Zvýšit četnost policejních hlídek
181

5) Dofinancovat platy pedagogických i nepedagogických pracovníků MŠ a ZŠ z rozpočtu města
102

6) Vybudovat veřejné WC
49

7) Obnovit atletický areál Ohrada
27

8) Modernizovat vybavení v nemocnici
20

9) Modernizovat technické vybavení Domu kultury Vsetín
4

10) Zrekonstruovat školní hřiště u MŠ a ZŠ
2

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…