Vsetín: Palackého ulici čeká sanace svahu i oprava chodníku

07.09.2021 6:32

Na téměř pět milionů korun bez DPH přijde vsetínskou radnici sanace svahu a oprava části chodníku na Palackého ulici, která odstartovala předáním staveniště v pondělí 30. srpna. Práce mají být dokončeny do 110 dnů.

Vsetín: Palackého ulici čeká sanace svahu i oprava chodníku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

V roce 2017 radnice opravila chodník po levé straně Palackého ulice ve směru od okružní křižovatky u Snahy až k budově Maštalisek, a to včetně opěrné zdi.

Anketa

Jakou školní známkou ohodnotit vládu Andreje Babiše?

66%
8%
3%
3%
16%
hlasovalo: 8678 lidí

Po pravé straně ulice tehdy prošel opravou jen horní úsek chodníku od objektu bývalého Blocku po kostel Nanebevzetí Panny Marie. Nyní přichází na řadu zbývající, přibližně 200 metrů dlouhá část mezi okružní křižovatkou a budovou bývalého Blocku.

„Stejně jako na již opravených chodnících podél Palackého ulice i zde nahradí současný asfaltový povrch chodníků žulová dlažba s vloženými betonovými prefabrikáty, které spolu vytvoří zajímavou mozaiku. Samozřejmostí je i výstavba odvodňovacího žlabu,“ přiblížil starosta Jiří Růžička.

V případě této akce bude ale rozsah prací větší. Na zhruba padesátimetrovém úseku dosud neopraveného chodníku totiž vznikly pohybem horních vrstev zeminy deformace a trhliny. Radnice proto nechala v rámci projekčních prací provést geotechnický průzkum svahu mezi Palackého ulicí a Vsetínskou Bečvou. „Z jeho výsledků vyplývá, že pod chodníkem se nachází nestabilní zemina, která bude muset být vyztužena. Dojde tedy ke stabilizaci svahu za pomocí geobuněk, a to do hloubky od 1,7 až do 2 metrů,“ uvedl starosta s tím, že zhotovitelem této akce se na základě veřejné soutěže stala místní společnost OPEN RE-ECO.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…