Vsetín: Radní chtějí zlevnit „zahrádky“ mimo sezónu

13.02.2020 21:10

Změnou obecně závazné vyhlášky města Vsetína o místním poplatku za užívání veřejného prostranství chtějí radní povzbudit majitele restaurací, kaváren a cukráren k tomu, aby zprovoznili venkovní posezení dříve než o prázdninách a tím podpořili cestovní ruch a zpříjemnili pobyt místním i návštěvníkům ve městě.

Vsetín: Radní chtějí zlevnit „zahrádky“ mimo sezónu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Momentálně vyhláška stanovuje sazbu 5 Kč za den za každý i započatý metr čtvereční užívání veřejného prostranství, konkrétně tedy například „zahrádek“ u restaurací, a to během celého roku. Nově po schválení vyhlášky zastupitelstvem by měl být poplatek v období od začátku října do konce dubna snížen na 2 Kč za metr čtvereční, od května do konce září zůstane zachována pětikorunová sazba za metr čtvereční.

„Ke snížení sazby za zábor veřejného prostranství v tomto období jsme dospěli na základě podnětů Komise pro cestovní ruch Rady města. Cílem je motivovat ty, jenž provozují venkovní posezení k jeho otevření dříve než v létě, a zatraktivnit tak centrum města pro místní i pro turisty,“ vysvětlil místostarosta pro kulturu a cestovní ruch Pavel Bartoň s tím, že snahou vedení města je, aby změněná vyhláška platila již od letošního dubna.

Změnou vyhlášky se bude zabývat vsetínské zastupitelstvo na svém únorovém jednání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…