Vsetín: Radnice i letos ocení nejlepší pedagogy

23.01.2023 10:48 | Tisková zpráva

Do pátku 10. února je možné podávat návrhy na ocenění pedagogických pracovníků škol a školských zařízení na území města Vsetín za pedagogickou činnost a významný přínos pro výchovu a vzdělávání dětí a mládeže. Radnice ho těm nejlepším předá u příležitosti letošního Dne učitelů.

Vsetín: Radnice i letos ocení nejlepší pedagogy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Ocenění je určeno pedagogickým pracovníkům, kteří za úspěšnou a uznávanou práci ve školství a profesionální i lidské kvality zasluhují veřejné ocenění a podě­kování. „Vyzýváme tímto veřejnost, aby odboru školství a kultury Městského úřadu Vsetín podávala návrhy na ocenění,“ uvedl místostarosta pro oblast školství Pavel Bartoň.

Oceněn může být:

  •                   Pedagogický pracovník škol a školských zařízení zřízených městem Vsetín:

1.      kategorie – výrazná pedagogická osobnost.

2.      kategorie – vynikající začínající pedagogický pracovník (do 5 let pedagogické praxe).

  •                 Pedagogický pracovník škol a školských zařízení ostatních zřizovatelů na území města Vsetín.

Ve všech případech musí mít pedagog navržený na ocenění v době podání návrhu uzavřen se školou nebo školským zařízením pracovně-právní vztah. Ocenění nelze udělit „in memoriam“. Návrhy se podávají se souhlasem nominovaných ke zveřejnění vybraných informací o jejich osobě.

Písemný návrh musí obsahovat:

  • Jméno, příjmení a titul navrhovaného kandidáta, datum narození, adresu bydliště a telefonický kontakt (včetně souhlasu navrženého s poskytnutím osobních údajů).
  • Název a adresu školy nebo školského zařízení, na kterém kandidát působí. Přesné označení a podpis navrhovatele, popřípadě navrhovatelů.
  • Profesní životopis navrženého včetně uvedení délky a konkrétního průběhu pedagogické praxe.

Zdůvodnění návrhu musí být podrobné a s dostatečnou vypovídací hodnotou a obsahovat konkrétní údaje o kandidátově pedagogické, odborné a metodické činnosti včetně dalších aktivit v oblasti výchovy a vzdělávání dětí a mládeže, o případné publikační činnosti, přínosu ke zvyšování prestiže pedagogické práce na veřejnosti, aktivity nad rámec běžných činností včetně významné mimoškolní činnosti, přínosu k prezentaci školy, města či regionu. Zdůvodnění návrhu je stěžejní při výběru oceněných.  

Návrhy lze posílat poštou na adresu Městský úřad Vsetín, odbor školství a kultury, Svárov 1080, 755 01 Vsetín nebo doručit osobně na podatelnu ve vestibulu radnice, a to nejpozději v pátek 10. února do 12 hodin. Kontaktní osobou je Jana Janovská, tel. č.: 571 491 550, e-mail: jana.janovska@mestovsetin.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…