Vsetín: Radnice investuje další miliony do oprav zimního stadionu

07.02.2018 14:32

V letošním roce vstoupí rekonstrukce zimního stadionu Na Lapači do další etapy, v níž je naplánována kompletní oprava zbývající části pod tribunou na stání.

Vsetín: Radnice investuje další miliony do oprav zimního stadionu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

„Konkrétně se bude jednat o opravu šesti dalších šaten dorosteneckých a žákovských týmů a jednu šatnu hostů, včetně hygienického zázemí,“ informoval starosta Jiří Růžička s tím, že v letošním městském rozpočtu je na rekonstrukci vyčleněno 11,5 milionu korun a město opět jedná se Zlínským krajem o poskytnutí dotace.

„V současné době probíhá soutěž na dodavatele stavebních prací. Jejich zahájením se předpokládá na začátku dubna a ukončení pak na konci srpna, aby nebyla narušena příprava a začátek další sezóny,“ doplnil starosta Růžička.

Rekonstrukce začala v roce 2016

V rámci rekonstrukce bude vybudováno WC pro imobilní návštěvníky, úprav se dočká také prostor fanshopu, v návaznosti na úpravu šaten bude dodán nový nábytek a s ohledem na větší bezpečí hráčů dojde i k novému nadstřešení střídaček. Ve druhém nadzemním podlaží se stavebních úprav dočká také hygienické zázemí pro návštěvníky stadionu. „Součástí rekonstrukce budou i úpravy rozvodů zdravotechniky, vzduchotechniky a elektroinstalace, včetně úprav stávajícího vytápění, měření a regulace,“ dodal k letošní etapě rekonstrukce stavební technik radnice Petr Findeis.

Rekonstrukce zimního stadionu Na Lapači začala v roce 2016, kdy došlo k výměně chladícího systému ledové plochy a montáži světelných tabulí včetně nové velké LED obrazovky. Tato investice stála městskou pokladnu bezmála 10 milionů korun. V loňském roce proběhla další etapa, který si vyžádala 11,3 milionu korun, a týkaly se šaten „A“ týmu, dorostenců i žáků, rozcvičovny, kanceláře trenérů a kustodů včetně nového hygienického zázemí, ale také stavebních úprav hygienického zázemí pro návštěvníky zimního stadionu a bufetů pod tribunami. Na každou z etap rekonstrukce získalo město Vsetín od Zlínského kraje dotaci ve výši dvou milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

13:37 Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

Náročná modernizace tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou skončila. Cílem rozsáhlé re…