Vsetín: Radnice šetří spokojenost se základními školami

22.04.2016 8:27

Zjistit míru spokojenosti, vztahy a celkové klima na základních školách zřizovaných městem Vsetín, si klade za cíl dotazníkové šetření, které na úrovni žáků, jejich rodičů, ale i zaměstnanců školy provádí aktuálně vsetínská radnice.

Vsetín: Radnice šetří spokojenost se základními školami
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

„Město Vsetín je zřizovatelem základních škol Luh, Ohrada, Rokytnice, Trávníky a Sychrov, nicméně šetření proběhne i na ZŠ Integra, jejíž je město spoluzřizovatelem. Jsme si vědomi, že základní školství je veřejnou službou, kde děti tráví hodně času a škola je tak nedílnou součástí jejich života. Proto je pro nás důležitá spokojenost žáků, rodičů, ale i samotných pedagogů,“ objasňuje důvod dotazníkového šetření místostarostka Simona Hlaváčová, která má oblast školství ve své gesci.

„Samotné šetření bude realizováno v každé škole zvlášť a bude cílit na rodiče žáků 3., 5., 7. a 9. ročníků základní školy, na zaměstnance a také na žáky 8. ročníků a nově i na žáky 5. ročníků,“ doplnila místostarostka Hlaváčová.

Rodiče, žáci i pedagogové obdrží formulář s vybranými oblastmi k hodnocení. „Je pro nás velmi důležitý také názor pedagogických pracovníků, jaké podmínky potřebují ke své práci,“ upozornila místostarostka Hlaváčová. Pokud budou mít rodiče potřebu sdělit další porobnosti k hodnoceným oblastem, mají připojen další volný list, na který mohou své připomínky přidat. Anketa je anonymní, proto není potřeba dotazník po vyplnění podepisovat, stačí jej pouze vložit do obálky, zalepit a odevzdat v základní škole nebo na podatelně Městského úřadu Vsetín, během úředních hodin v pondělí a středu od 8 do 17 hodin či v ostatní pracovní dny od 8 do 13.30 hodin.

Dotazník je připraven ve spolupráci s Krajskou pedagogicko-psychologickou poradnou a Zařízením pro další vzdělávání pedagogických pracovníků ve Zlíně.

„Věříme proto, že jsme vybrali všechny důležité oblasti, kde kvalitní spolupráce  mezi školou a rodiči významně přispívá k úspěšnosti žáků při vzdělávání v základních školách,“ uvedla Simona Hlaváčová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…