Vsetín: Radnice zveřejňuje své smlouvy na internetu

26.09.2015 6:33

Zajímá vás, kolik bude stát městskou pokladnu oprava hřiště ve vašem sídlišti, kolik město zaplatí za stavbu nového parkoviště či na kolik přišlo vybudování nových učeben cizích jazyků v základních školách, a kdo tyto akce realizoval?

Vsetín: Radnice zveřejňuje své smlouvy na internetu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

To vše se nyní dozvíte díky tomu, že se vsetínská radnice rozhodla v rámci své snahy o co největší otevřenost zveřejňovat uzavírané smlouvy na internetu.

Vyhledat na internetu lze smlouvy uzavírané mezi městem a nejrůznějšími subjekty, jejichž hodnota plnění je vyšší než 50 tisíc korun. Přístup k těmto smlouvám má veřejnost prostřednictvím Portálu veřejné správy. V praxi to znamená, že od 1. července 2015 si kdokoli může na uvedeném portálu, kam se dostane za použití odkazu „Portál veřejné správy – registr smluv“ umístěného na hlavní stránce městského webu www.mestovsetin.cz v pravém sloupci v sekci Online služby, vyhledat všechny smlouvy, které město zveřejnilo. Najdete je při použití funkce rozšířeného vyhledávání, kde zadáte do kolonky Jméno publikujícího údaj „město Vsetín“. Následně se objeví seznam smluv, kde je uveden typ smlouvy, její předmět, smluvní partner a hodnota plnění. U každé smlouvy lze zobrazit i další detaily včetně naskenovaného originálu samotné smlouvy.

Podle informací právníka radnice Aleše Gnidy se nezveřejňují pouze některé přesně specifikované smlouvy. „Tímto krokem umožňujeme veřejnosti nahlédnout do smluvních vztahů města a přispíváme tak k otevřenosti radnice. Smlouvy jsou a budou na internet vkládány v aktuálním čase, což znamená, že zde nenajdete smlouvy uzavřené před počátkem července letošního roku,“ uvedl k novince starosta Jiří Čunek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Premiéra Záložky se nesla v příjemném duchu

16:31 Litoměřice: Premiéra Záložky se nesla v příjemném duchu

Malý knižní festival Záložka uspořádaný Knihovnou Karla Hynka Máchy v Litoměřicích má za sebou úspěš…