Vsetín: Rychlostní silnice i rampa opět blíže

29.04.2013 12:01

Starostka Vsetína Iveta Táborská a místostarosta Petr Kořenek absolvovali v minulých dnech jednání důležitá pro budoucí rozvoj dopravní infrastruktury ve Vsetíně i celém regionu.

Vsetín: Rychlostní silnice i rampa opět blíže
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

 

Z olomouckého jednání přivezli příznivé zprávy ohledně pokračování stavby rychlostní komunikace směrem na Valašské Meziříčí, schůzka přímo na radnici přiblížila realizaci sjezdu z obchvatu Vsetína od Valašského Meziříčí směrem na Zlín.
 
Starostka Vsetína Iveta Táborská a místostarosta Petr Kořenek absolvovali v minulých dnech jednání důležitá pro budoucí rozvoj dopravní infrastruktury ve Vsetíně i celém regionu. Z olomouckého jednání přivezli příznivé zprávy ohledně pokračování stavby rychlostní komunikace směrem na Valašské Meziříčí, schůzka přímo na radnici přiblížila realizaci sjezdu z obchvatu Vsetína od Valašského Meziříčí směrem na Zlín.
 
V Olomouci jednali zástupci Vsetína s ředitelem Odboru strategie ministerstva dopravy Luďkem Sosnou a generálním ředitelem Ředitelství silnic a dálnic ČR Davidem Čermákem hlavně o reálnosti pokračování stavby rychlostní komunikace I/57 ze Vsetína do Valašského Meziříčí. 
 
„Už po loňských jednáních a tlaku na stát se podařilo udržet záměr pokračování rekonstrukce silnice I/57 ve střednědobých plánech rozvoje silniční sítě státu a navíc i prosadit do rozpočtu Ředitelství silnic a dálnic České republiky téměř šest milionů korun na projektovou dokumentaci pro druhou stavbu rychlostní komunikace ve 4,4 kilometru dlouhém úseku Semetín – Bystřička,“ uvedla starostka Iveta Táborská, podle níž je pokračování stavby na dobré cestě. V září se totiž bude rozhodovat o uvolnění potřebných prostředků na výkupy pozemků. „Pokud by se podařilo tyto peníze získat, mohly by výkupy začít příští rok a stavba samotná by mohla být zahájena v roce 2015. Zatím jsme udělali vše pro to, abychom stavbu co nejvíce přiblížili realizaci,“ dodala starostka. 
 
Ještě před jednáním v Olomouci se starostka Táborská a místostarosta Kořenek setkali na vsetínské radnici s ředitelem Úseku výstavby Ředitelství silnic a dálnic ČR Jiřím Mayerem a ředitelem zlínské správy Ředitelství silnic a dálnic ČR Karlem Chudárkem. 
 
„Podařilo se nám je přesvědčit, aby aktualizovali projekt nazvaný Do-plnění rampy Mostecká tak, aby napojení rampy na výpadovku na Zlín končilo okružní křižovatkou. Tím by vznikl nový vjezd do sídliště Rokytnice za objektem Kotovo a došlo by ke zklidnění dopravy v ulici Na Dolansku,“ přiblížila jednání starostka Táborská s tím, že tento návrh se setkal s kladným přijetím obou odborníků na dopravu.
 
Nová okružní křižovatka by se stala součástí rampy, kterou zainvestuje stát, stavbu příjezdové komunikace od Rokytenky by financovalo město.
Samotná realizace stavby rampy je v rukou státu, zahájení prací lze předpokládat v roce 2015.   
 
Jiří Žůrek, redaktor Vsetínských novin

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestovsetin.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž představí své krásy na výstavě v několika moravských městech

16:14 Kroměříž představí své krásy na výstavě v několika moravských městech

Vydat se blíž k lidem a oslovit je jako potenciální návštěvníky Kroměříže v jejich domovském prostře…