Vsetín: Starosta Čunek představil možnou budoucnost přednádražního prostoru

03.05.2016 18:45

Veřejné projednání investičních záměrů stavby galerie, rekonstrukce nádraží a Nádražní ulice přilákalo v pondělí 2. května do velké zasedací místnosti vsetínské radnice téměř stovku občanů.

Vsetín: Starosta Čunek představil možnou budoucnost přednádražního prostoru
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

O zájmu Vsetíňanů o budoucnost centra Vsetína a akce v hodnotě 1,5 miliardy, 220 milionů a 30 milionů korun svědčí i to, že jejich představení a následná diskuze se starostou Jiřím Čunkem trvaly více jak tři hodiny.

V rámci veřejného setkání byla občanům představena studie modernizace vlakového nádraží, jejímž investorem bude Správa železniční a dopravní cesty, která má v plánu stavbu realizovat v období 2018 – 2021. Celkové náklady jsou kalkulovány na přibližně 1,5 miliardy korun. V rámci rekonstrukce nádraží budou stávající budovy zbourány a nahrazeny novým víceúčelovým dopravním terminálem. Smyslem modernizace nádraží je zabezpečení odpovídajícího technického i technologického standardu, který bude pro cestující uživatelsky příjemný. „To znamená bezbariérovost, peronizaci, tedy vybudování nástupišť – vzájemně propojených podchodem jak s terminálem, tak i s budoucím veřejným prostorem před plánovanou nákupní galerií a prostorem směrem k sídlišti Rokytnice,“ představil občanům záměr starosta Jiří Čunek. V blízkosti vlakového terminálu také vyroste nové autobusové nádraží pro příměstskou i městskou autobusovou dopravu, aby se minimalizovaly docházkové vzdálenosti a cestující tak měli co největší komfort při přestupování. Celý projekt počítá také s umístěním cyklověže pro úschovu kol nebo výsadbou zeleně.

Občanům byla také představena připravovaná stavba nákupní galerie, která vyroste v centru Vsetína v přednádražním prostoru. Stavbě bude předcházet demolice současné budovy ČSOB, která je naplánována na letošní říjen. Poté už soukromý investor začne se stavbou, která má být hotova v průběhu příštího roku. Celkové náklady se pohybují ve výši 220 milionů korun. Budova nákupní galerie nabídne prodejny, kavárny, služby, restauraci, bowling nebo wellness centrum s bazénem a saunami, 36lůžkový hotel, ale i podzemní parkoviště. „Současně se stavbou galerie vybuduje město Vsetín pod svým pozemkem další podzemní parkoviště, které společně s parkovištěm galerie bude mít dohromady 176 parkovacích míst,“ upřesnil starosta Čunek. Tato investice si vyžádá 30 milionů korun a město Vsetín na ni využije dotačních prostředků. Dalších přibližně 240 parkovacích míst plánuje město Vsetín výhledově vybudovat v místě současného autobusového nádraží.

Vsetíňané se seznámili i s variantami budoucího provozu po Nádražní ulici, kde jedna z možností počítá i s výstavbou tunelu, kterým by automobily projížděly od budovy bývalé knihovny po novou okružní křižovatku u polikliniky. „Tato varianta by však znamenala o půl miliardu vyšší investici,“ uzavřel vsetínský starosta.   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…