Vsetín: Studenti přinesli zdravotníkům dárky i vzkazy, plné podpory

25.12.2021 17:38 | Tisková zpráva

Povzbuzující vzkazy a patnáct krabic, plných dobrot, přinesli do nemocnice zástupci studentů a pedagogů Masarykova gymnázia, Střední zdravotnické školy a Vyšší odborné školy zdravotnické (MG, SZŠ a VOŠZ) Vsetín. Projekt pracovně nazvali VÁNOČNÍ STROM ZDRAVOTNÍKŮM. Vyjádřili jím podporu a náklonnost náročné práci, kterou ženy a muži u lůžek a v ambulancích vykonávají.

Vsetín: Studenti přinesli zdravotníkům dárky i vzkazy, plné podpory
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

„Víme, co všechno teď prožíváte, jaké překážky musíte překonávat, i to, že ne vždy se vaše snaha setkává u veřejnosti s adekvátním oceněním, natož podporou. Chtěli jsme, abyste věděli, že naši podporu rozhodně máte,“ uvedl ředitel MG, SZŠ a VOŠZ Vsetín Martin Metelka. Předání se zúčastnily vyučující Jana Kalčáková a Barbora Matušů, ale také předseda studentské rady Radomír Zimek. „Za studenty jsme vám tímto chtěli poděkovat za vaše služby, vaši péči. Uvědomujeme si, že v době, kdy jsou plné nemocnice, jste to právě vy, na kterých vše závisí,“ komentoval.

Primářky Helena Fukalová a Zuzana Vojtěchová zdůraznily celoroční pomoc studentů a vyučujících na odděleních, nejen v rámci povinné praxe, ale také ve volném čase. „Vy jste s námi nejen vaší dnešní návštěvou, podporou, dárky. Jste v tom s námi od počátku. Jsme na jedné lodi. Ať je covidová situace, nebo není,“ uvedla ředitelka nemocnice a poukázala na mimořádnou spolupráci, která se rozvíjí v mnoha oblastech. Ve vzdělávacích i společenských aktivitách.

Mezi dárky od studentů byl i dort ve tvaru srdce, který zamířil na covidová oddělení. „Dostává se nám v těchto dnech a týdnech dárků a podpory od mnoha lidí. Moc si jí vážíme a děkujeme za ni,“ zhodnotila vrchní sestra interního spojeného lůžkového fondu Bohdana Bambuchová.

Počet hospitalizovaných covid pozitivních pacientů je v porovnání s počátkem prosince v nemocnici poloviční a již druhý týden se pohybuje kolem padesátky, intenzivní péče je však stále ještě velmi vytížená. A zdravotníci jsou stále ještě s odhady dalšího vývoje velmi opatrní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…