Vsetín: Vsacani zpívali koledy na náměstí i v nemocnici

30.12.2021 20:35 | Tisková zpráva

Už po dvaatřicáté se 23. prosince sešli na vsetínském Dolním náměstí současní i bývalí členové Folklorního spolku Vsacan, aby kolemjdoucím lidem zpestřili předvánoční atmosféru zpěvem koled. Letos poprvé také následně vyrazili do nemocnice, kde pod okny zahráli a zazpívali pacientům i zdravotnickému personálu.

Vsetín: Vsacani zpívali koledy na náměstí i v nemocnici
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Zpívání koled se Vsacanem už tradičně patří k předvánočnímu období na Vsetíně. Vloni jej sice znemožnila pandemie nemoci Covid-19, ale letos už omezující opatření dovolila, aby se folkloristé sešli a kolemjdoucím na Dolním náměstí zazpívali ze schodů před knihovnou.

„Přišlo asi sedmdesát bývalých a současných členů ze všech složek našeho souboru,“ informoval prezident Vsacanu Pavel Tomeček s tím, že cílem bylo stejně jako v uplynulých letech navodit vánoční atmosféru a zpříjemnit lidem adventní čas. Lidé na Dolním náměstí také od vsetínských skautů mohli získat Betlémské světlo.

Letos poprvé se folkloristé vydali i do Vsetínské nemocnice, kde asi třicítka Vsacanů zazpívala a zahrála pod okny hned několika oddělení. „Před časem jsem pobýval v nemocnici a uvědomil jsem si, že by bylo pěkné zpříjemnit pacientům jejich pobyt ve zdravotnickém zařízení a také zdravotníkům poděkovat písničkami za jejich těžkou práci. V souboru se tato myšlenka setkala s jednoznačně souhlasnou reakcí,“ uvedl Pavel Tomeček a s potěšením dodal, že se muzicírování pod okny nemocničních oddělení setkalo s pozitivním ohlasem.

„Ze zpívání v nemocnici by se tak mohla stát do budoucna velmi pěkná tradice,“ uzavřel Tomeček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…