Vsetín: Za uspořené peníze město opravilo hřiště

26.11.2019 17:35

Dětské hřiště na Jiráskově ulici mezi domy č. p. 1813 a 1814 prošlo opravou. Radnice ji realizovala během podzimu, ačkoliv s ní tento rok původně vůbec nepočítala.

Vsetín: Za uspořené peníze město opravilo hřiště
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

„Díky kvalitní přípravě a realizaci jiných investičních akcí se nám podařilo uspořit finanční prostředky, které jsme se rozhodli investovat právě do opravy zmíněného hřiště. Operativně jsme k ní mohli přistoupit i z toho důvodu, že jsme na ni byli projekčně připraveni již z dřívějšího období,“ vysvětlil starosta Jiří Růžička.

V rámci úprav byl z hřiště demontován původní mobiliář (lavičky, kovové průlezky a kolotoč). Odstraněno bylo i dosavadní pískoviště a dlážděný a živičný povrch včetně lemování betonovými obrubníky.

Nově hřiště získalo částečně pružný umělý povrch, částečně modulový sportovní povrch a částečně povrch z betonové zámkové dlažby. Osazeno je řadou herních prvků – pískovištěm s krycí plachtou, houpačkou či síťovou pyramidou. A také je dovybaveno sedmi lavičkami, odpadkovým košem, stojanem na jízdní kola a infotabulí pro umístění návštěvního řádu.

„Práce na opravě byly zahájeny v půli srpna. V polovině listopadu bylo hřiště zpřístupněno veřejnosti, “ uzavřel starosta s tím, že zakázku v hodnotě 3,25 milionu korun včetně DPH realizovala společnost JASY Vsetín. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

22:28 Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

S příchodem letního počasí otevřelo své brány letní koupaliště na Písečném ostrově v Litoměřicích. V…