Vsetín: Základní škola Trávníky slaví 65 let od založení

20.11.2018 20:31

V rámci programu pětašedesátého výročí základní školy Trávníky, která je největší nejen ve Vsetíně, ale i v rámci celého okresu, se uskuteční řada akcí - den otevřených dveří, slavnostní setkání současných a bývalých zaměstnanců i přátel školy a v rámci oslav se také bude ve foyer Kina Vatra konat výstava prací žáků. Oslavy budou školu stát do 15 tisíc korun.

Vsetín: Základní škola Trávníky slaví 65 let od založení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Program zahájil v úterý 20. listopadu den otevřených dveří, který se konal od 8 do 17 hodin. Široká veřejnost se mohla podívat do vnitřních prostor školy, a co víc, hosté se mohli zúčastnit výuky, která byla pro tento den zpestřená, aby si návštěvníci mohli vyzkoušet, co vše si ze základní školy pamatují. Připraveny byly nejrůznější pokusy, testy, zkoušky pravopisu a podobně.

Stěžejní akce v rámci oslav se bude konat ve středu 21. listopadu. „Od 16 hodin pořádáme slavnostní setkání zaměstnanců školy, a to jak současných tak bývalých, hejtmana Jiřího Čunka, zástupců vedení města, zaměstnanců odboru školství radnice a zástupců rodičovského sdružení,“ přiblížil ředitel školy Libor Slováček s tím, že pro hosty je připravena miniakademie v podobě vystoupení pěveckého sboru, zpěváků a hudebníků z řad žáků školy. Samozřejmostí je bohaté občerstvení.

Ve čtvrtek 22. listopadu se uskuteční ve foyer kina Vatra od 16 hodin vernisáž uměleckých prací žáků školy. Výstava potrvá do 27. listopadu.

Škola se nevěnuje jen výuce žáků

Libor Slováček je ředitelem na Trávníkách už šestnáct let. Za jeho působení se změnila řada věcí. „Ve škole byla vybudována a zmodernizována školní kuchyně, budovy získaly novou fasádu, škola byla zateplena, a vyměněna byla okna. Dále proběhla rekonstrukce elektroinstalace a osvětlení hlavní budovy, rekonstrukce dopravního hřiště a jsou zpracovány plány na modernizaci sportovního hřiště," řekl Libor Slováček. Škola se také vybavila novým nábytkem a zrekonstruována byla sociální zařízení. Byla také dovybavena počítačová učebna a třída pro výuku chemie. Většina učeben je již interaktivních.

Základní škola se nevěnuje jen výuce žáků. Pořádá například tančírnu na okresní úrovni, nejrůznější koncerty, jarmarky, pasování deváťáků. Součástí mimoškolních aktivit je také působení pěveckého sboru Trávníček, divadelního kroužku či soutěže Superstar. Školáci druhého stupně jezdí na nejrůznější exkurze.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…