Vsetín: Zrušení dětského oddělení je fáma

11.04.2018 6:34

V posledních dnech se mezi veřejností začaly šířit nepodložené informace o možném zrušení dětského oddělení a omezení zdravotnické péče ve Vsetínské nemocnici. Vycházet mají z připravované koncepce budoucího fungování krajského zdravotnictví. Ta však zatím není hotova a předložena bude krajským zastupitelům k diskusi až 16. dubna na odborném semináři.

Vsetín: Zrušení dětského oddělení je fáma
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

„Osobně jsem jednal jak s hejtmanem Jiřím Čunkem, tak i s předsedou představenstva všech krajských nemocnic Radomírem Maráčkem, kteří mě ubezpečili, že žádné rušení dětského oddělení se ve Vsetínské nemocnici nechystá,“ sdělil starosta Jiří Růžička s tím, že nejsou ani žádné informace o tom, že by mělo ve Vsetínské nemocnici dojít k omezení péče.

„Nicméně jako reálné považuji například provádění specifických plánovaných operačních zákroků vždy pouze na jednom specializovaném pracovišti v kraji, kde budou mít lékaři nejmodernější vybavení a budou ve svém oboru zkušenými specialisty,“ dodal Růžička.

O nesmyslnosti zpráv je přesvědčen i hejtman

Budoucností zdravotnictví na Vsetíně se zabývali i vsetínští zastupitelé, kteří ve svém usnesení vyjádřili uznání a poděkování pracovníkům Vsetínské nemocnice za práci, kterou vykonávají. Zároveň deklarovali, že Vsetínskou nemocnici považují za klíčovou v oblasti poskytování zdravotní péče na Vsetínsku a shodli se na tom, že podporují odbornou diskusi s lékaři, zdravotními sestrami o náplni zmíněné koncepce a dalším nastavení smysluplných kroků v oblasti zdravotní péče.

O nesmyslnosti zpráv, které šíří záměrně někteří komunální politici na veřejnosti, je přesvědčen i hejtman Jiří Čunek: „Samozřejmě chápu, že máme mnoho odpůrců. Ti co z nemocnic vytahovali miliony do svých kapes, změnu nechtějí. Bohužel i mnozí politici, protože úspěch jiných berou jako svoji prohru.“ Podle hejtmana je proto nutné přistoupit k systémovým změnám řízení nemocnic, aby se občanům Zlínského kraje mohla zajistit špičková zdravotní péče.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…