Vsetín slavnostně otevře náměstí Jarmily Šulákové

11.06.2020 7:35

V únoru tohoto roku zastupitelé jednohlasně schválili, že prostranství v centru města v blízkosti nové Smetanovy obchodní galerie ponese jméno slavné vsetínské rodačky, folkloristky Jarmily Šulákové. Slavnostní otevření tohoto prostoru, jehož součástí bude i pamětní deska připomínající „Valašskou královnu matku“, se uskuteční ve čtvrtek 25. června v 16 hodin.

Vsetín slavnostně otevře náměstí Jarmily Šulákové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Původně mělo být nové náměstíčko slavnostně otevřeno v rámci programu 11. Mezinárodního folklorního festivalu Vsetínský krpec. Ten se ale z důvodu koronavirové pandemie neuskuteční. Proto se vedení města rozhodlo uspořádat slavnostní otevření náměstí Jarmily Šulákové spolu s odhalením její pamětní desky ve výše uvedeném termínu.

Všichni jsou tedy zváni na 16. hodinu na piazzettu mezi objektem Smetanovy obchodní galerie a „věžákem“ u nádraží. „Jde o důstojný prostor, který se navíc nachází poblíž místa, kde stávala prodejna gramodesek Supraphon, kde paní Šuláková dlouhá léta prodávala. Jde tedy o jistou symboliku,“ uvedl starosta Jiří Růžička.

Právě zde proběhne program, jehož moderování se ujme další ze známých folkloristů Jan Rokyta. Konkrétní scénář programu se v této chvíli upřesňuje, jisté však už je, že od 17 do 18 hodin se na tomto místě uskuteční vystoupení cimbálovky Mirka Urubka, a to v rámci série koncertů Vsetínského kulturního léta.

Zpěvačka Jarmila Šuláková se na Vsetíně narodila a proslavila město a valašský folklor nejen po celé České republice, ale i v zahraničí. Část své bohaté umělecké kariéry spojila i se známou folkrockovou kapelou Fleret, s níž teď vystupuje její dcera Zuzana. Zemřela před třemi lety ve věku 87 let. Její přínos pro město připomíná i pamětní místo zřízené v prvním patře vsetínské radnice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

kampaň

Kde máte důkaz, že jsou všichni mimo vás ,,Putinovi užiteční idioti“? Nešíříte náhodu dezinformace, proti kterým paradoxně tak bojujete? A myslíte, že touto negativní kampaní docílíte něčeho pozitivního, třeba zklidnění politické situace v zemi? To je takový problém vést kampaň tak, že budete prezen...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín sjednotil výši úplaty za děti v městských mateřských školách

19:27 Zlín sjednotil výši úplaty za děti v městských mateřských školách

Statutární město Zlín stanovilo jednotné měsíční úplaty za pobyt dítěte v mateřských školách zřizova…