Vsetín získal dotace na prevenci kriminality

25.07.2018 9:19

Vsetínští zastupitelé schválili projekt prevence kriminality, který bude realizovat Městská policie Vsetín. Účelem projektu je zvýšit bezpečnost a zajistit veřejný pořádek. Projekt bude financován z prostředků Evropské unie prostřednictvím Operačního programu Zaměstnanost částkou 6 311 339 korun.

Vsetín získal dotace na prevenci kriminality
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Městská policie Vsetín zahájí tři klíčové aktivity. Do ulic města nastoupí asistenti prevence kriminality, dále bude spuštěn systém domovních samospráv a budou realizované preventivní programy pro mladistvé od patnácti let.

Během prázdnin vypíše městská policie výběrová řízení pro čtyři asistenty prevence kriminality a dva domovníky preventisty tak, aby projekt začal od 1. září fungovat.

„Město Vsetín usilovalo o získání finančních prostředků na asistenty prevence kriminality. Jejich úkolem je pracovat v sociálně vyloučených lokalitách, dohlížet na veřejný pořádek, ochranu majetku a občanské soužití. Dále chceme asistenty prevence kriminality zapojit na pomoc při akcích v centru města,“ sdělila místostarostka Simona Hlaváčová

Domovníci preventisté budou pracovat jako zástupci veřejné správy. Budou dohlížet na dodržování pořádku a ochranu majetku v bytových domech na Poschlé a v Jiráskově ulici. „Budou to prostředníci mezi vlastníkem domů, tedy městem, a nájemníky,“ řekl Patrik Pecina.

Třetí část projektu je zaměřena na podporu prevence kriminality u mladistvých od patnácti let, a to ve spolupráci s probační a mediační službou a oddělením právní ochrany mládeže městského úřadu. „Jde o to, aby se mladiství ze sociálně vyloučených lokalit vyhnuli trestné činnosti či patologickým jevům jako je gamblerství a užívání alkoholu či drog,“ doplnil ředitel městské policie.

„Projekt bude financován z prostředků Evropské unie prostřednictvím Operačního programu Zaměstnanost částkou šest milionů čtyři sta tisíc korun, což je pětaosmdesát procent z celkové částky,“ doplnila místostarostka Simona Hlaváčová. Z prostředků státního rozpočtu je podpořen 10 procenty a město na něj v rozpočtu vyčlenilo pouhých 5 procent. Projekt bude zahájen 1. 9. 2018 s tím, že realizace projektu musí být ukončena nejpozději do 31. 8. 2021.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…