Vyškov: Asistent dál láká mladé sportovce. Hřiště evidují tisíce návštěv

12.01.2019 6:32

Je plnoletý a k symbolické oslavě hlásí i větší zájem dětí než v předchozím roce. O projekt Asistent pro volný čas dětí a mládeže mladí sportovci nadále stojí, návštěv bylo v roce 2018 o necelé tři stovky víc než o rok dříve.

Vyškov: Asistent dál láká mladé sportovce. Hřiště evidují tisíce návštěv
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Do spolupráce šly opět Základní školy Purkyňova, Letní pole, Morávkova a Na Vyhlídce. Jednotlivá sportoviště celkově za 18. ročník projektu evidují 3 219 návštěv. Mladí sportovci mají nejraději fotbal, stolní tenis, basketbal nebo florbal, záleží na možnostech škol.

Na každém sportovišti byl stejně jako v předchozích letech přítomný asistent, který dětem bezplatně zapůjčil sportovní potřeby a také zabezpečil dohled nad jejich hrami. Projekt měl opět prázdninovou přestávku. „Většina asistentů se totiž shodla na tom, že během letních prázdnin je docházka dětí nízká, proto jsme k omezení opět přistoupili. Cílem projektu je kromě bezplatného sportování snížení příčin vzniku rizikových jevů, jako jsou například projevy agresivity, drogová závislost, a jejich dopad na mládež. Víme, že na projekt slyší i děti a mládež ze sociálně nevyhovujícího rodinného prostředí. Často totiž na placené sportovní aktivity nemají peníze,“ připomněla referentka pro prevenci kriminality městského úřadu Věra Legnerová s tím, že projekt probíhal od začátku dubna do konce září.

Jednotliví asistenti se shodli, že školy mají velmi dobré podmínky pro sportování. „Potěšilo je i chování účastníků. Stejně podstatné je také to, že se nikdo z mladých sportovců vážněji nezranil, oděrky ošetřili asistenti přímo na místě pomocí lékárniček,“ ocenila místostarostka města Karin Šulcová.

Doplnila, že průběh projektu stejně jako v předcházejícím roce narušovaly provozní problémy na asfaltovém hřišti na Letním poli spojené s tím, že po víkendech na něm bylo rozbité sklo nebo se nezodpovědně v místě chovali i někteří pejskaři. „Řešíme, jak tomu pro letošek zabránit,“ přislíbila místostarostka Šulcová. Potvrdila tak, že i pro rok 2019 město s projektem počítá.

Mrzelo ji naopak, že Vyškov na rok 2018 nezískal krajskou dotaci. Náklady na projekt přitom dosahují zhruba 150 tisíc korun. „Pokud Jihomoravský kraj dotační program pro letošek vyhlásí, určitě o ni požádáme,“ doplnila místostarostka Vyškova.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

22:05 Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

Pomoc s vyššími náklady při plánování prázdninových aktivit dětí. I to je jedním z cílů sociální pol…