Vyškov: Bývalý okresní úřad se chce stát centrem služeb. Budou i byty

25.10.2017 16:45

Zatímco socha Tomáše G. Masaryka byla v průběhu minulého století několikrát odstraněna a znovu instalována zpět, úředníci v budově zůstávali. Administrativní budova po bývalém okresním úřadu, která vyrostla v roce 1928, nyní poprvé přechází do rukou soukromníka.

Vyškov: Bývalý okresní úřad se chce stát centrem služeb. Budou i byty
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Vyškovská společnost RC Europe chce v objektu veřejnosti nabídnout služby, obchody i byty. O budovu státu projevila zájem v sedmém kole výběrového řízení. Jako jediný zájemce ho také vyhrála. „Specializujeme se na development, správu a poradenství v oblasti komerčních, administrativních a bytových nemovitostí. Vyškovanům nabídneme služby a obchody, firmám zase kanceláře. Vznikne rovněž čtrnáct bytů. Zaměříme se na menší bytové jednotky 1+kk a 2+kk, půjde o nájemní bydlení,“ prozradil ředitel společnosti Patrik Legut.

U Nádražní ulice mají být zejména kanceláře, podél průtahu budou hlavní obchodní jednotky, v zadní části pak zmiňované byty. „Vize je taková, že si lidé zajdou do obchodů a pak například ke kadeřníkovi. Uvažujeme rovněž nad restaurací, posilovnou, svatebním salónem nebo fotografickým ateliérem,“ vyjmenoval ředitel.

Své vize firma konzultuje s vedením vyškovské radnice. „A to zejména v otázkách revitalizace okolí a dopravní obslužnosti. Sama nás oslovila, proběhlo několik jednání. Jde o seriózní společnost, která má za sebou nejen ve Vyškově několik projektů. Model se nám zamlouvá. Vznesli jsme některé požadavky, firma je akceptuje. Kéž by to bylo podobné se všemi,“ ocenil starosta Vyškova Karel Goldemund.

Zároveň vítá, že objekt ve středu města bude mít rozumné využití. „Jde o strategickou polohu. Administrativní budova je nedaleko centra, na dohled od vlakového i autobusového nádraží. Určitě si nikdo nepřeje, aby dál chátrala a neměla smysluplné využití,“ zmínil starosta Goldemund.

Pro společnost je komunikace s radnicí zásadní. „Samozřejmě nám půjde také o zvelebení okolí a o revitalizaci zeleně, což konzultujeme se zástupci městského úřadu,“ ujistil ředitel Legut.

Kupec část kanceláří využije pro vlastní potřebu. „Kupní cenu jsme doplatili, aktuálně probíhá vklad na katastr nemovitostí. Následně proběhne předávání majetku a revize. Na přejímku budou v říjnu navazovat projekční práce na kanceláře a obchodní jednotky,“ prohlásil ředitel společnosti, která vznikla v roce 2005. V centru Brna například spravuje budovu podobného typu, ve Vyškově stojí za obchodním centrem, které aktuálně vzniká u Tesca.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…