Vyškov: Další tři chodníky se dočkají oprav

31.10.2021 14:56 | Tisková zpráva

Problémových úseků je víc a kolikrát se dostane v rámci prvního balíku oprav chodníků hned na několik vyškovských lokalit. Jarní seznam měl ale pouze jedinou položku: chodník v Brněnské ulici. Ostatně jde o úsek dlouhý téměř 550 metrů. Původně litý asfalt postupně nahradí zámková dlažba. Práce vyjdou na 3,2 milionu korun.

Vyškov: Další tři chodníky se dočkají oprav
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Podstatná ale byla a nadále je koordinace s dalšími stavbami. „Je už zvykem, že opravy chodníků plánujeme s dalšími vlastníky inženýrských sítí. Pochopitelně nechceme, aby se opravený chodník po nějakém čase znovu rozebíral,“ zdůraznil vyškovský místostarosta Roman Celý.

V Brněnské ulici jde konkrétně o částečnou výměnu vodovodních uzávěrů, úpravy nízkého napětí, výměnu plynovodního potrubí a pokládky optických kabelů. To vše předchází městským zásahům. Oprava v Brněnské ulici navazuje na práce z roku 2018. Ty současné kromě položení dlažby myslí na odvedení srážkových vod či výměnu obrubníků. Práce má na starosti brněnská společnost BS-IMEX, spol. s r. o., hotovo má být na konci listopadu.

Je tradicí, že díky dobrému hospodaření město uvolňuje na chodníky v druhé polovině roku další peníze. Radní už navrhovaný podzimní seznam schválili. „Jde o investice, které jsme měli připravené a které nekolidují s žádnými jinými akcemi vlastníků inženýrských sítí,“ informoval vyškovský místostarosta.

Anketa

Litujete rozpadu Československa? (Ptáme se od 28. října 2021)

74%
21%
hlasovalo: 27809 lidí

Výměna povrchu za zámkovou dlažbu se tak jako první dotkne obou stran ulice Na Vyhlídce. Jeden úsek vede ve směru od Hybešovy ulice po levé straně v délce téměř 260 metrů, druhý po pravé straně mimo prostoru před vjezdy do garáží pak má okolo 110 metrů. Práce vyjdou na téměř 1,9 milionu korun.

„Další lokalitou, na kterou se letos dostane, je chodník vedoucí od mostu Albrechtova po most Dukelská podél řeky Hané. Často jej využívají lidé ze sídliště Tyršova nebo ze Smetanova nábřeží k cestě směrem k parku,“ zmínil místostarosta Celý. Náklady přesahují 1,5 milionu korun.

V řádu statisíců se pak má pohybovat suma za předláždění chodníku v Dědické ulici od viaduktu vpravo směrem k místní části.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…