Vyškov: Den učitelů má svoji tradici i na radnici

29.03.2018 6:34

Pošesté se vedení města sešlo v obřadní síni vyškovské radnice, aby ocenilo učitele mateřských a základních škol za jejich pedagogickou činnost.

Vyškov: Den učitelů má svoji tradici i na radnici
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Dvanáct z nich tak převzalo jako výraz uznání pamětní medaile Jana Amose Komenského. Ocenění dostali při příležitosti Dne učitelů 28. března: právě v ten den v roce 1592 se pokrokový pedagog narodil.

Rub medaile odráží symboliku předávání znalostí a zkušeností – spojené ruce dítěte a dospělého – tedy tolik rozvíjené Komenského myšlenky. „Kvalita kantorů a podpora jejich celoživotního profesního rozvoje je v centru pozornosti také na vyškovské radnici: vzděláváte naše děti, naše vnoučata, další generace. Řada špičkových vědců nebo umělců má jedno společné – byl to jejich učitel, kdo v nich správně rozpoznal jejich talent, který nyní obohacuje nás všechny. Vaše práce často není patřičně ohodnocena a ani respektována. Připomínat si na radnici Den učitelů je naprosté minimum, které pro zlepšení vašeho postu ve společnosti můžeme učinit,“ sdělil směrem k učitelům místostarosta Vyškova Karel Jurka.

Ředitelé a ředitelky škol, kteří letos možnost nominace využili, navrhovali jednotlivé učitele na toto ocenění například za jejich výbornou a dlouhodobou práci či za autorství zajímavého školního projektu. „Velké množství kantorů dennodenně prokazuje své kvality, vnímá individualitu každého dítěte, snaží se o nejnovější trendy ve vzdělávání, má přirozenou autoritu a zároveň se snaží být pro žáky partnerem,“ ocenil místostarosta Jurka.

Kromě pěti učitelek z mateřských škol a kvarteta pedagogů ze základních škol medaili vizionářského reformátora získali také tři osobnosti školství: bývalá učitelka a vedoucí Dětského folklorního souboru Klebetníček Marie Pachtová, zakladatelka národopisného souboru Trnka a bývalá učitelka Zdeňka Rotreklová a ředitel Střední odborné školy a Středního odborného učiliště ve Vyškově Petr Hájek.

Ocenění učitelé: Vlasta Zabloudilová - MŠ Hraničky, Jana Zlámalová - MŠ Sochorova, Dagmar Nedomová - MŠ Palánek, Alena Štěrbová - MŠ Puškinova, Milena Moravcová - MŠ Šikulka, Lucie Smolinská - ZŠ Na Vyhlídce, Michal Vlček - ZŠ Nádražní, Marie Chlupová - ZŠ Purkyňova, Olga Vlčková - ZŠ Tyršova. Ocenění osobností školství: Marie Pachtová, Zdeňka Rotreklová a Petr Hájek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

16:29 Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

Do Dvořákových sadů se na své místo nedaleko Hadího pramene po necelých pěti měsících restaurování v…