Vyškov: Nové prvky na silnicích: záliv i bezpečnostní postřiky

09.10.2021 21:10

Dopravní značku K+R potkávají Vyškované už na třech místech ve městě. Nyní ji nechalo město Vyškov umístit i u Základní školy Tyršova a u ní vybudovalo nový parkovací záliv.

Vyškov: Nové prvky na silnicích: záliv i bezpečnostní postřiky
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Na konci letošních prázdnin realizovala Správa a údržba silnic Jihomoravského kraje také nové červené nástřiky vybraných silničních úseků ve Vyškově za účelem zvýšení bezpečnosti chodců. 

Anketa

Je Světlana Witowská dobrá moderátorka?

7%
93%
hlasovalo: 16348 lidí

Nápis K+R je zkratkou anglických slov kiss and ride a přeneseně označuje místo u silnice, kde může řidič krátce zastavit a někoho vysadit nebo naopak vyzvednout. Právě blízkost základní školy je důvodem dalšího umístění značky ve Vyškově. „Účelem vybudování nového parkovacího zálivu se značkou K+R u křižovatky Tyršovy ulice a Smetanova nábřeží je zvýšení dopravní obslužnosti Základní školy Tyršova. Rodiče nyní nemusí zajíždět až do vnitrobloku sídliště, ale vysadit své dítě mohou před křižovatkou. Zvýší se tak plynulost i bezpečnost dopravy na tomto frekventovaném místě,“ vysvětlil místostarosta Vyškova Roman Celý.

Správa a údržba silnic Jihomoravského kraje každoročně vytipuje místa, kde by bylo možné zvýšit na silnicích bezpečnost chodců. Ve Vyškově letos padla volba na dva přechody, které leží v blízkosti autobusových zastávek a v místech, kde je vyšší frekvence chodců i aut. V jednom případě jde o přechod na náměstí Čsl. armády, ve druhém před nemocnicí v Purkyňově ulici. Před přechody, v obou směrech jízdy aut, vznikl zvýrazňovací bezpečnostní červený nástřik, který vozovku zároveň zdrsňuje. Díky tomu se zkracuje brzdná dráha aut před přechody a zvyšuje se bezpečnost přecházejících.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

7:37 Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

V rámci letošních oslav 770 let od první písemné zmínky o našem městě jsou pořádány akce v duchu OSL…