Vyškov: Po dvaceti letech nová vířivka. U ní navíc přibude novinka

21.08.2021 15:55

Ze zhruba dvanáctistupňového chladu do asi čtyřicetistupňové teploty. A zase zpátky. Kneippův chodník, který využívá střídání studené a teplé vody, zatraktivní vnitřní prostory Aquaparku Vyškov.

Vyškov: Po dvaceti letech nová vířivka. U ní navíc přibude novinka
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Od procedury mohou návštěvníci bazénu očekávat zlepšení prokrvení nohou a celkově metabolismu a krevního oběhu.

Zástupci zařízení si od novinky slibují zkvalitnění nabídky služeb aquaparku. „Chodník naráz uspokojí až šest návštěvníků. Spo čívá v procházení se nádržemi s teplou a studenou vodou. Oblázky na dně masírují chodidla, střídavé koupele zlepšují prokrvení ve všech oblastech těla,“ vysvětlil ředitel Správy majetku města Vyškova Jaroslav Hastík s tím, že Kneippův chodník doplní prostor u vířivé vany, která je v provozu už od roku 2001. Právě ta se dočká výměny.

Při pravidelných revizích byli totiž zástupci aquaparku upozorněni, že dochází k chemické reakci materiálu vířivé vany a chlorované vody. „Při takzvané osmóze se objevovalo uštipování malých kousků laminátu, a vznikala tak nebezpečná ostrá místa. To kladlo zvýšené nároky jak na dohled, tak i na následné servisní opravy,“ přiblížil ředitel Hastík.

Na základě postupu osmózy pracovníci bazénu vanu z důvodu zajištění bezpečnosti návštěvníků odstavili z provozu. „Ostatně i ti si všímali, že vířivka opakovaně nefungoval a. Dalšími problémy byly popraskané rozvody a silně protékající filtrační okruh. Vzhledem k nutným bouracím zásahům při výměně vany prostor doplníme právě ještě o Kneippův chodník, což celý prostor udělá přitažlivějším,“ prohlásil místostarosta Vyškova Roman Celý.

Nejenže odpadnou technologické potíže, vana o průměru přes tři metry navíc zdvojnásobí kapacitu návštěvníků na deset. Předpokládané náklady za obě novinky jsou 2,4 milionu korun, akci příspěvková organizace zaplatí ze svého investičního fondu.

Investici předcházely statické práce. Hotovo bude ještě v letošním roce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Příběhy našich sousedů ve Vsetíně

16:31 Vsetín: Příběhy našich sousedů ve Vsetíně

Příběhy našich sousedů je vzdělávací projekt neziskové organizace Post Bellum pro žáky osmých a devá…