Vyškov: Pokroucené skříňky zmizí. V aquaparku vymění i zámky

23.07.2018 12:16

Výměna šatních skříněk a ruku v ruce s tím výměna mincovních zámků včetně platebního terminálu. Správa majetku města Vyškova chystá na následující týdny další investiční akce spojené s vyškovským aquaparkem.

Vyškov: Pokroucené skříňky zmizí. V aquaparku vymění i zámky
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Zub času na 291 kusech skříněk vykonal své. Osmnáct let staré skříňky jsou působením vlhka, tepla, chemikálií a mechanickým namáháním výrazně poškozené a neopravitelné.

Nové budou základem i pro moderní odbavovací systém. „Instalace elektronických zámků včetně doplnění platebního terminálu bude totiž těsně navazovat na výměnu skříněk. Počítáme i se snížením počtu stávajících skříněk z důvodu nižší návštěvnické kapacity, konkrétně na 240 kusů. Polovina jich bu de žlutá, druhá pak modrá. Chystanými kroky tak zvýšíme komfort návštěvníků při ukládání jejich věcí,“ shrnul investici místostarosta Vyškova Břetislav Usnul.

U skříněk půjde o laminátové desky vsazené do hliníkových profilů. Na investici bude navazovat nahrazení mincovních zámků, do kterých plavci nyní musejí vkládat desetikorunu. „Výměna má stejný důvod, jsou poruchové, pokroucené a zastaralé. Bazénové prostředí s nimi udělalo své, v provozu je máme už od roku 2000. Výměnou za čipové zámky, přechodem na elektronickou technologii a doplněním odbavovacího systému rovněž dosáhneme zlepšení kvality služeb směrem k našim návštěvníkům,“ poznamenal ředitel městské příspěvkové organiza ce Jaroslav Hastík.

Plavci tak budou mít od začátku identifikační náramek, který použijí nejen k uzavření skříněk, ale i třeba k nákupu občerstvení. „Jednoduše všechny platby budou probíhat pomocí zmiňovaného pásku, odpadne tak vracení se návštěvníků do skříněk pro peníze,“ sdělil místostarosta Usnul.

Výměna bude stát zhruba 2,8 milionu korun včetně DPH.

Další investicí chce Správa majetku města Vyškova zvýšit účinnost celého systému desinfekce bazénové vody. Technologie vodního hospodářství je totiž rovněž stará 18 let, doplní ji moderní středotlaké UV lampy, včetně dalších prvků tak, aby celý desinfekční proces fungoval vyváženě a efektivně. „Instalací moderní technologie UV lampy do technologického okruhu vyřešíme problémy s kvalitou vody, dojde ke snížení spotřeby vody i množství používané chemie. Nákupem tak zásadně zvýšíme účinnost celého systému desinfekce bazénové vody,“ popsal ředitel Hastík. 

Vyškovský aquapark u návštěvníků nadále boduje. Loni se mohl pochlubit bezmála čtvrt milionem návštěvníků. Dosáhl tak na nejvyšší návštěvnost za posledních osm let. Největší zájem plavců od roku 2010 zaznamenal také u krytého bazénu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

22:28 Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

Statutární město Liberec opět podporovalo dobrovolníky, kteří se připojili k úklidové akci Ukliďme L…