Vyškov: Rozšíření Mateřské školy Sochorova - pokud přístavba, tak zděná

08.06.2023 13:05 | Tisková zpráva

Vše podstatné platí, mění se nicméně stavební provedení. Původně zamýšlenou modulovou by nahradila zděná varianta. Řeč je o rozšíření kapacit Mateřské školy Sochorova.

Vyškov: Rozšíření Mateřské školy Sochorova - pokud přístavba, tak zděná
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

U původní varianty, typizovaného kontejneru, hrála svou roli mimo jiné rychlost výstavby.

„Takový argument už je ale v tuto chvíli lichý. Přístavba kontejnerovým způsobem je v letošním roce nerealizovatelná, jelikož v průběhu jara bylo zřejmé, že je dodávka kontejnerů do letních prázdnin s ohledem na aktuální dodací lhůty nemožná. Také to byl jeden z argumentů, proč bychom šli cestou zděné přístavby, která představuje výrazně delší životnost a není prostorově a dispozičně omezená. Pro hovoří i vyšší kvalita vnitřního komfortu. Navíc cenový rozdíl mezi tradiční zděnou přístavbou a kontejnerovou variantou je zhruba desetiprocentní. Vnímáme i nákladnější údržbu kontejnerového provedení. Došlo tak k přehodnocení záměru a jednoduše vyhrála kvalita,“ upozornil místostarosta Vyškova Karel Goldemund.

Anketa

Kterou hlavní českou TV skupinu sledujete nejvíc?

3%
35%
hlasovalo: 29712 lidí

Jednopodlažní přístavba má doplnit stávající provoz mateřské školy, vznikly by dvě plnohodnotné třídy se zázemím. Velikost a vnitřní uspořádání má být velmi podobné stávajícím objektům. Záměr tedy zůstává, posouvá se ovšem v čase.

„Kontejnery měly jasně daný půdorys, my nyní můžeme prostor řešit bez většího omezení, zejména v případě sociálního zázemí. Setrvává nicméně záměr dvou jednopodlažních propojených pavilonů navazujících na stávající chodbu mateřské školy,“ popsal.

Investiční záměr, schválený v lednu 2022 radními, zároveň rozšíření podmiňoval získáním dotace z Integrovaného regionálního operačního programu.

„V opačném případě se realizace odsouvala do dalších let, konkrétně do roků 2024 či 2025. I to je třeba připomenout, protože stěžejní pro získání dotace jsou nedostatečné kapacity. A v tomto jsou na tom jiná města a obce podstatně hůř než Vyškov. Ostatně to nám potvrdila již snaha o navýšení kapacit ve školce v Rychtářově pomocí dotace, se kterou město neuspělo,“ připomněl místostarosta.

Mateřská škola Sochorova se nachází v klidné lokalitě, je obklopená sídlištní zástavbou. Vyrostla v roce 1979 původně jako závodní školka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…