Vyškov: Úřad vydal už přes 660 průkazů. Senior taxi boduje

08.12.2018 11:45

Paní Anna se nechala jednou odvézt ke Knihovně Karla Dvořáčka, nejčastěji nicméně Senior taxi využívá k cestám na rehabilitaci. Službu si pochvaluje, je spokojená s cenou i s tím, kam všude se dostane. „Navíc řidič je velmi milý a vstřícný. Používám francouzské hole, pomáhá mi nastoupit. Nemůžu si stěžovat,“ pochválila Vyškovanka.

Vyškov: Úřad vydal už přes 660 průkazů. Senior taxi boduje
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Senior taxi je určené lidem s trvalým pobytem na území města a jeho místních částí. Za čtvrt roku provozu službu kladně hodnotí i vedoucí odboru sociálních věcí a zdravotnictví Jana Martínková. Spolu se svými kolegyněmi vydala přes 660 průkazek Senior taxi. Právě tu potřebují zájemci o službu, kteří dosáhli pětašedesáti let věku nebo jsou držiteli průkazů ZTP a ZTP/P bez rozlišení věku. „Ti všichni naši průkazku potřebují, vyřídíme ji ve třetím poschodí v budově B Městského úřadu Vyškov na počkání. Registrace a vydání průkazu je zdarma, zájemcům stačí přinést občanský průkaz. Zájem o službu je zejména v dopoledních hodinách, hojně ji využívají i lidé z místních částí Vyškova,“ informovala vedoucí Martínková s tím, že rekordem je zatím 18 jízd denně.

Služba odstartovala 3. září, k dispozici je každý pracovní den od 6.30 do 14.30 hodin. Jízdu za jednotný poplatek 20 korun si zájemci telefonicky objednávají, a to den až dva předem včetně případné cesty zpět. „V případě, že je šofér volný, samozřejmě přijede i v daný den. Zájem nás těší, jedno auto je zatím dostačující. Pochopitelně budeme rádi, když se služba ještě víc dostane do povědomí Vyškovanů,“ sdělil místostarosta města Roman Celý s tím, že příjem telefonických objednávek je možný v pracovní dny v době od 6.30 do 18.30 hodin na čísle 777 358 999.

Uživatel služby se dostane k nemocnici, lékařským ordinacím, na rehabilitaci, na úřady, pobočky České pošty, autobusové a vlakové nádraží, do Knihovny Karla Dvořáčka, na Masarykovo náměstí nebo na hřbitovy. Problém není ani s přepravou menších zavazadel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Za Žateckým pokladem

16:31 Žatec: Za Žateckým pokladem

Regionální muzeum nabízí zábavu i dobrodružství v nové aplikaci.