Vyškov: Workout, parkour i pétanque. Sportovní areál se rozroste

05.08.2017 21:19

Pro Vyškovany je roky atraktivní, navíc nově bude lákat na streetworkové vybavení nebo na společenskou hru pétanque. Sportovní areál ve Vyškově se ještě letos rozroste. Práce jsou rozdělené do dvou etap.

Vyškov: Workout, parkour i pétanque. Sportovní areál se rozroste
Foto: Vyškov
Popisek: Vyškov

Investiční záměr plně využívá volné plochy vymezené tenisovými kurty, víceúčelovým hřištěm, volejbalovými kurty a konečně i nově rostoucím zimním stadionem. Naváže na komunikace stavěné právě v rámci zimního sportoviště. „Peníze do areálu dáváme dlouhodobě, je velmi koncentrovaným a hojně využívaným zařízením pro celou řadu sportovních aktivit. Dosavadní investice nicméně směřovaly převážně na sportovní klubovou část veřejnosti. Naším cílem ovšem je, aby do sportovního areálu rádi chodili i ostatní Vyškované,“ zdůvodnil starosta města Karel Goldemund.

Půjde tak o jakési těžiště setkávání aktivních lidí. „Přímo se nabízí, abychom prostor dál zkvalitňovali a nabízeli Vyškovanům další možnosti volnočasového vyžití. Letos se můžou těšit na rozšíření rodinami s dětmi hojně navštěvovaného oranžového hřiště nebo na novinku v podobě populárního outdoorového discgolfu. Řešení okolí u zimního stadionu svými jednotlivými částmi vhodně doplní stávající areál a zároveň přinese doposud chybějící služby a volnočasové sportovní aktivity,“ prohlásil vedoucí odboru územního plánování a rozvoje Jiří Plášil s tím, že navíc budou zaměřené na všechny věkové kategorie.

Po dokončení a zprovoznění všech projektů vznikne areál, který nabídne vyžití celým rodinám na jednom místě. „Vedle sebe budou nejrůznější sportoviště, park i oranžové hřiště. Právě oranžovému hřišti aktuálními plány vytvoříme zázemí, po kterém některé maminky volají. Areál spojí se stezkou, která k oranžovému hřišti vede, nový chodník,“ slíbil starosta Vyškova.

První etapa počítá se streetworkovými aktivitami, její zahájení je naplánované na září. Konkrétně půjde o workoutové hřiště doplněné o parkourové prvky, jeho část je tvořená ze stříkané gumové štěpky, část bude řešená jako mlatová písková plocha. Streetballové hřiště bude asfaltové se dvěma koši a lajnováním. Za koši město nechá umístit záchytné sítě. Chodníky budou ze zámkové dlažby.

Druhá etapa je naplánovaná na příští rok, začne zřejmě v dubnu. Počítá se třemi hřišti pro pétanque se štěrkopískovým povrchem, dětské hřiště bude rozdělené na dvě části s atrakcemi. „Přemýšlíme nad různými prolézačkami, lanovými konstrukcemi i nad nižšími atrakcemi pro nejmenší děti,“ vyjmenoval starosta Goldemund.

Součástí druhé etapy bude i veřejné WC, zázemí pro hřiště volejbalu a tenisu. Plochy zároveň navážou na prostor venkovní terasy restaurace zimního stadionu se slunečníky a posezením. „Vše pochopitelně doplníme zelení, stojany na kola, lavičkami a odpadkovými koši,“ doplnil vyškovský starosta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…