Vysoké Mýto: Další etapa revitalizace veřejného osvětlení začne ještě letos

31.10.2021 15:59 | Tisková zpráva

Třetí etapa revitalizace veřejného osvětlení, která začne ještě v tomto roce, se tentokrát týká další části města Vysoké Mýto-Město a částí Pražského a Choceňského Předměstí. V rámci ní dojde ke generální opravě veřejného osvětlení a také k výměně svítidel a elektroměrových rozvodnic.

Vysoké Mýto: Další etapa revitalizace veřejného osvětlení začne ještě letos
Foto: mesto.vysoke-myto.cz
Popisek: Vysoké Mýto

Na tuto etapu revitalizace veřejného osvětlení, stejně jako na ty předešlé, město získalo 50% dotaci ze Státního programu na podporu úspor energie EFEKT od Ministerstva průmyslu a obchodu. Celkové náklady budou 3,4 milionu korun.

První etapu revitalizace veřejného osvětlení město provedlo v roce 2017 v částech Litomyšlského Předměstí a Pražského Předměstí. Stála necelých 2,4 milionu korun. Druhá etapa v roce 2019 se týkala části města Vysoké Mýto-Město a Litomyšlského Předměstí a Choceňského Předměstí. Realizována byla v roce 2019 za 3,7 milionu korun.

„Revitalizace veřejného osvětlení přispěla k energetickým, a tedy i k finančním úsporám, a zároveň zlepšila bezpečnost na komunikacích a chodnících. Zbývá dokončit poslední čtvrtou etapu, kterou bychom chtěli uskutečnit v příštím roce,“ uvedl místostarosta Martin Krejza.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

16:31 Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

Edukační workshop pro MŠ a ZŠ o památce světového dědictví zapsané pod názvem Žatec a krajina žateck…