Vysoké Mýto: Nový park postupně ožívá

08.10.2022 19:03 | Tisková zpráva

Území bývalého vojenského areálu bylo jedno z posledních neupravených míst, které ve městě zbylo po odchodu sovětské armády. V minulém a letošním roce zde panoval čilý stavební ruch, který ho proměnil v prostor pro sportování i relaxaci.

Vysoké Mýto: Nový park postupně ožívá
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Vysoké Mýto má údajně největší čtvercové náměstí v Česku

„Vznikl nový park, který se spojil s původním parkem, jenž jsme udělali zhruba před deseti lety v prostoru mezi Domovem pro seniory Ledax a Centrem sociálních služeb. Na tento prostor jsme vypsali architektonickou soutěž, kterou vyhráli architekti Martin Lukáč a Barbora Srpková a podle jejich návrhu se park realizoval,“ řekl místostarosta Martin Krejza. 

Anketa

Pro koho byste raději hlasovali ve 2. kole prezidentské volby?

hlasovalo: 22216 lidí

Část parku tvoří multifunkční hřiště s tribunou určené pro kolektivní míčové sporty. Pod tribunou se nachází kiosek, sociální zařízení a zázemí pro údržbu. V okolí jsou příležitosti pro posezení a odpočinek. Multifunkční hřiště doplňuje hřiště na pétanque, kůlové hřiště a dráha pro rekreační běh. Vybudovány byly nové chodníky a komunikace. Vedle ulice Prokopa Velikého vzniklo parkoviště pro 18 vozidel. „Změnilo se tady všechno. Jsme tomu moc rádi, protože okolní sídliště je největší ve Vysokém Mýtě a lidé si tady zaslouží pěkný prostor pro trávení volného času,“ řekl Martin Krejza. 

Revitalizace území stála 62,7 milionů korun, z toho 8,7 milionů korun pokryla dotace ze Státního fondu životního prostředí. „Většina povrchů je provedena ze vsakovacích dlažeb, na to byla určena dotace. Jsou tady dvě nádrže, retenční a vyrovnávací, na záchyt srážkových vod, které jsou následně používány k závlaze,“ dodal Martin Krejza.

Lidé už postupně nový prostor, kde si mohou zasportovat a setkávat se, začínají využívat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …