Vysoké Mýto: Vánoční betlémská nálada láká do infocentra

25.12.2021 18:46 | Tisková zpráva

I v letošním roce si mohou návštěvníci vysokomýtského Turistického informačního centra prohlédnout výstavu betlémů, která zdobí jeho interiér a okna do 2. února příštího roku. K vidění jsou betlémy tradiční, i zcela originální.

Vysoké Mýto: Vánoční betlémská nálada láká do infocentra
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Vysoké Mýto má údajně největší čtvercové náměstí v Česku

Loni poprvé rozzářil přízemní okenní výklenky tohoto historické domu Vysokomýtský betlém. Ten byl vytvořen v průběhu roku 2020 členkami místního spolku variace vm s přispěním veřejnosti. A tak vznikl betlém s originálními postavičkami a domy, které našly inspiraci ve vysokomýtské architektuře.

I v letošním adventním čase keramický betlém, jenž je po setmění osvícen, zdobí okna, a přispívá tak k pohodové vánoční náladě.

"Uvnitř infocentra si návštěvníci mohou prohlédnout betlémské scenérie ze sbírek Muzea Vysočiny Třebíč. K nepřehlédnutelným patří dva metry dlouhý a metr a půl vysoký betlém Josefa Pokorného. Poselství Vánoc umocňují další exponáty rozmanitých skříňových i závěsných betlémů," řekla Martina Skálová z Turistického informačního centra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

7:37 Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

V rámci letošních oslav 770 let od první písemné zmínky o našem městě jsou pořádány akce v duchu OSL…