Za vzdělávací aktivity. Vyškovská knihovna slaví úspěchy

14.10.2018 21:14

Svou roli sehrál mimo jiné počet nových přírůstků knihovního fondu, plocha knihovny pro veřejnost, počet registrovaných uživatelů či počet stanic připojených k internetu. Úspěch v dané velikostní kategorii znamenal postup do druhého kola. To spočívalo v návštěvě porotců samotné knihovny. A ta vyškovská znovu zabodovala. V kategorii měst mezi 20 až 40 tisíci obyvateli má tak nejlepší knihovnu Vyškov.

Za vzdělávací aktivity. Vyškovská knihovna slaví úspěchy
Foto: Radim Panenka
Popisek: Slavnostní přísaha nových vojáků ve Vyškově

Klání o Městskou knihovnu roku 2018 vyhlásil už podeváté Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR. Ocenění převzala v úterý 9. října v pražském Klementinu, sídlu Národní knihovny, delegace v čele s ředitelem Knihovny Karla Dvořáčka Pavlem Klvačem a vedoucí odboru školství, kultury a sportu městského úřadu Petrou Lakomou. „Zvláštní ocenění v dané velikostní kategorii za vynikající vzdělávací aktivity a podporu čtenářství nás pochopitelně velmi těší a zavazuje do další práce. Snažíme se, aby byla systematická a účinná. Děkuji samozřejmě zřizovateli, tedy městu, a svým kolegům, kteří v naší knihovně vytvářejí příjemnou atmosféru, která láká čtenáře k návštěvě, ke studiu i trávení volného času. Určitě v úsilí nepolevíme,“ přislíbil ředitel knihovny Klvač.

Cílem soutěže je ocenit nejlepší české knihovny, které jsou provozované či zřizované městy a motivovat je k rozšíření a zkvalitnění veřejných knihovnických a informačních služeb. Vyhodnocení klání proběhlo ve dvou kolech. „V tom druhém nás navštívila odborná komise. Posuzovala zejména společenské a komunitní působení knihovny pro obyvatele města, exteriér i interiér, technické vybavení nebo sociální zázemí,“ vyjmenoval ředitel vyškovské knihovny.

Městskou knihovnou roku 2018 se stala Regionální knihovna Karviná.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …