Zábřeh: Na žadatele o městské dotace čekají změny

24.11.2015 12:33

Novela zákona o rozpočtových pravidlech má dopad i na způsob a termíny předkládání žádostí o dotace z rozpočtu města Zábřeh pro rok 2016. Žadatelé, kteří byli zvyklí předkládat své žádosti na následující kalendářní rok už na podzim, už je takto překládat nebudou.

Zábřeh: Na žadatele o městské dotace čekají změny
Foto: zabreh.cz
Popisek: Zábřeh - zámek

Zastupitelstvo města se na svém prosincovém jednání bude zabývat nejen rozpočtem města na rok 2016, ale i programy pro poskytování dotací. Za předpokladu, že jak rozpočet, tak i programy pro poskytování dotací budou schváleny, budou zveřejněny včetně příslušných formulářů na www.zabreh.cz/mesto-zabreh/dotace-z-rozpoctu-mesta. Tedy teprve po jejich zveřejnění bude možné v rámci programů zažádat ve stanovených termínech o dotaci. Žadatelé o dotaci na jiný účel než určený v rámci programů mohou po zveřejnění příslušných formulářů zasílat své žádosti průběžně.

V souvislosti s uvedenou problematikou město pořádá pro žadatele pracovní seminář zabývající se poskytováním dotací z rozpočtu města v roce 2016, který se uskuteční v pondělí 14. prosince od 16 do 18 hodin v sále kina Retro. V rámci semináře budou účastníci informováni o změnách v poskytování dotací z rozpočtu města, které nastaly v souvislosti s novelou zákona o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů.

Cílem semináře je informovat žadatele i příjemce dotací o povinnostech, které je nutné dodržet při předkládání žádostí o dotace z rozpočtu města tak, aby nebyly vyřazovány z procesu hodnocení. Hlavními tématy, na která se seminář zaměří, jsou platná legislativa, podmínky poskytovatele dotace, žádost o dotaci z rozpočtu města pro rok 2016, veřejnoprávní smlouvy o poskytnutí dotace, vyúčtování poskytnuté dotace a nejčastější chyby při vyúčtování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…