Začíná dlouhodobá výluka trati Opava-Krnov

31.03.2016 12:24

V pátek 1. dubna zahájí státní organizace Správa železniční dopravní cesty nepřetržitou výluku na trati 310 v úseku Krnov - Opava východ. Předpokládaný konec výluky je plánován na 7. prosince 2016. Po dobu výluky budou všechny vlaky Českých drah ve vyloučeném úseku nahrazeny náhradní autobusovou dopravou, která je organizována dle výlukového jízdního řádu. V autobusech náhradní dopravy z Bruntálu do Opavy východ přes Horní Benešov platí jízdní doklady jako pro jízdu přes Krnov.

Začíná dlouhodobá výluka trati Opava-Krnov
Foto: liberix.cz
Popisek: Opava

Umístění zastávek náhradní autobusové dopravy bude následující:

Ve stanici Opava východ je zastávka před nádražní budovou, dále ale autobusy nebudou zajíždět ke stanici Opava západ, zastávka náhradní autobusové dopravy je přesunuta na autobusovou zastávku "Opava, SME" na ulici Krnovská. Důvodem tohoto přesunu je snaha o eliminaci zpoždění spojů náhradní autobusové dopravy při takto náročné výluce. České dráhy zajistily v těsné blízkosti této zastávky i prodejní místo jízdních dokladů. Z tohoto důvodu nebude po dobu výluky budova nádraží Opava západ obsazena zaměstnancem ČD. V obci Vávrovice je zastávka náhradní autobusové dopravy cca 150 metrů od železniční zastávky na autobusové zastávce "Opava, Vávrovice, OPAVIA". V Holasovicích pak na autobusové zastávce "Holasovie, žel.st." vzdálené od železniční zastávky cca 50 metrů. Ve Skrochovicích v blízkosti nádraží na autobusové zastávce Brumovice, Skrochovice, žel. st., v Úvalnuna autobusové zastávce "Úvalno, kulturní dům" vzdálené cca 150 metrů od železniční zastávky. Zastávka náhradní autobusové dopravy ve stanici Krnov-Cvílín je umístěna na křižovatce ulic Hlubčická - U Jatek - Tolstého, cca 200 metrů od budovy stanice. V Krnově se nachází před budovou nádraží. Většina zastávek náhradní autobusové dopravy je shodná s běžně využívanými zastávkami při dosavadních výlukách.

Po dobu výluky platí v úseku Opava východ - Krnov výlukový jízdní řád, který je v příloze této zprávy. V některých případech dochází ke zrušení stávajících přípojů, a to především z důvodu očekávaného zpoždění spojů náhradní autobusové dopravy. Pro zajištění lepšího spojení v úseku Ostrava - Opava - Bruntál - Olomouc jsou navíc u rychlíků mezi stanicemi Opava - Bruntál nasazeny přímé autobusy, které zajistí návaznost spojů, která je při stávajícím vlakovém spojení. V těchto přímých spojích platí jízdní doklady ČD platné pro úsek Bruntál - Opava přes Krnov.
České dráhy po dobu výluky zajistí u rychlíků mezi stanicemi Opava východ - Krnov také přepravu osob na invalidních vozících díky nasazení nízkopodlažních autobusů. U rychlíků je také zajištěna přeprava zavazadel a jízdních kol, avšak pouze do vyčerpání kapacity. Proto všem zájemcům o přepravu jízdního kola doporučujeme předchozí rezervaci. Přeprava jízdních kol bude navíc umožněna pouze ze stanice Opava východ do stanice Krnov a opačně, na ostatních zastávkách nebude nakládka a vykládka jízdního kola umožněna. Cestující budou také povinni u nakládky a vykládky osobně asistovat. Kapacita autobusů bude odpovídat pravidelné frekvenci cestujících, tedy i vytíženým ranním a odpoledním spojům. Více informací zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…