Zasedala bezpečnostní rada ORP Písek

25.12.2018 9:42

Za účasti starostky města a prvního místostarosty se v úterý 18. prosince konalo 17. jednání bezpečnostní rady ORP Písek. Zástupci jednotlivých složek integrovaného záchranného systému a krizového řízení zde prezentovali události uplynulého roku v rámci své působnosti, včetně statistických dat, současný stav činnosti i potřeby a plány v nadcházejícím roce. Jednotně chválili fungování spolupráce mezi složkami IZS v našem regionu.

Zasedala bezpečnostní rada ORP Písek
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

Tajemník bezpečnostní rady Aleš Kudlák informoval o aktualizaci Dílčího plánu obrany obce s rozšířenou působností, což je základní plánovací dokument pro řízení a organizaci zajišťování obrany státu v působnosti ORP, dále o finančním zabezpečení připravenosti ORP Písek na řešení mimořádných událostí a krizových situací. Představil plán činnosti bezpečnostní rady a záměr provést v příštím roce cvičení krizového štábu.

Vybrané statistiky (2018):

Zdravotnická záchranná služba: cca 85 tisíc výjezdů v Jihočeském kraji, 8 tisíc výjezdů Písecko.

Hasičský záchranný sbor: 894 událostí, požárů 17, uchráněné hodnoty při požárech 30 milionů. Nejčastější výjezdy k technickým haváriím.

Policie České republiky: řešeno 362 nehod (od 1. 1. do 31. 10.) v rámci působnosti územního odboru Písek. Nárůst nehod s usmrcením i těžkým zraněním. Nárůst škody o 27 milionů korun. V oblasti kriminality ubývá majetková trestná činnost, přibývá násilí. Objasněnost kriminálních činů je na Písecku 75 procent.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…