Zastupitelé posvětili vznik Hokejového klubu Opava

26.11.2015 8:26

Novým provozovatelem hokeje v Opavě bude městská společnost Hokejový klub Opava, s. r. o. Kromě ledních sportů bude mít ve správě i zimní stadion. V pondělí 23. listopadu o tom rozhodli zastupitelé.

Zastupitelé posvětili vznik Hokejového klubu Opava
Foto: liberix.cz
Popisek: Opava

Opavský hokej je v poslední době ve velké krizi. „Klub s dlouholetou tradicí je před ekonomickým zánikem. Lidé, kteří reprezentují naše město, hrají už půl roku zadarmo, ale nemohou to tak táhnout dál,“ řekl zastupitel Libor Witassek, který z pověření rady vznik společnosti připravoval. HC Slezan Opava podle něj dále nemůže fungovat, a pokud do hokeje nevstoupí město, hrozí mu zánik. Město vloží do základního kapitálu společnosti 3,5 milionu korun. Dále od HC Slezan Opava odkoupí vše potřebné pro zřízení klubu, a to za maximálně 2,7 milionu korun.

Společnost bude řízena tzv. německým modelem. Bude mít dva jednatele, a to Miroslava Glose a Milana Koláře. V pětičlenné dozorčí radě zasednou Jindřich Sobotka, Jaroslav Černý, Jan Stanjura, David Musial a Libor Witassek. Společnost bude ovládat město. Změní se i správa stadionu, nově se o něj nebudou starat technické služby, ale přímo Hokejový klub Opava. Pod něj se převede i sedm zaměstnanců, kteří se dnes o stadion starají. Společnost bude plně ovládat i spolek Naučme naše děti sportovat. Do tohoto spolku pak mají jít například dotace z Českého svazu ledního hokeje na děti a mládež.

Vedení společnosti musí sehnat dostatek peněz na A mužstvo. Pokud ne, další sezónu hrát nebude. „Financování na první půlrok zajistíme. Chtěl bych ale požádat všechny opavské podnikatele, aby klubu pomohli. Hokej si zaslouží naši péči,“ dodal Witassek s tím, že jeho firma věnuje klubu 80 tisíc korun.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

22:28 Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

V nedávné době byly dokončeny dvě územní studie, které stanovují rozsah a způsob zástavby na plochác…